Madspild i Beder-Malling

Pas både på klimaet og pengepungen!

Beder-Malling Bibliotek fik penge af frøpuljen til at afholde et arrangement med fokus på madspild.

Arrangementet er blevet til i samarbejde med det lokale idræts- og kulturhus, Egelund, hvor biblioteket i fremtiden rykker hen. I Egelund bor den frivilligdrevne café, Café Klubånd, som i anledning af arrangementet havde opsøgt lokale supermarkeder og fået al deres overskudsmad.

Det blev til en lækker og hyggelig fællesspisning kreeret af de frivillige kokke. Desuden var der en overflod af frugt og grønt, som deltagerne kunne tage med hjem.

Efter spisningen gjorde madspilds-aktivisten Selina Juul os alle sammen klogere på de kæmpestore udfordringer, som madspild i Danmark og resten af verden fører med sig. Desuden blev Selina også dejligt praksisnær, da hun kom med en masse gode ideer og råd til at mindske madspild derhjemme. Vi sluttede aftenen af med spørgsmål og debat, hvor de fremmødte i fællesskab gjorde hinanden klogere.

Det var super fedt at arrangementet balancerede imellem de store, globale udfordringer og samtidig blev lokalt og håndgribeligt, fordi vi fik et indblik i det madspild, som foregår i Beder-Mallings supermarkeder hver eneste dag. Samtidig skabte fællesspisningen en hyggelig stemning, som var med til at skabe gode samtaler om emnet imellem de borgere, som var mødt op.

I foråret starter Café Klubånd madlavningshold op for både børn og voksne og i den forbindelse kunne det være spændende for os som bibliotek at fortsætte samarbejdet og bidrage med eksempelvis at sætte fokus på sammenhængen mellem madlavning, klima og miljø.