Det gamle Solbjerg Bibliotek
Det gamle Solbjerg Bibliotek

Solbjerg Bibliotek flytter

Solbjerg Bibliotek er lukket ned for besøg på grund af flytning og klargøring af det nye bibliotek.

Vi er ved at skabe et nyt kombi-bibliotek i Solbjerg og det gamle Solbjerg Bibliotek har derfor haft sin sidste åbningsdag d. 18. maj.

Har du bøger, som skal afleveres i lukkeperioden?

I lukkeperioden henviser vi til Tranbjerg Bibliotek, Viby bibliotek eller ét af de andre biblioteker i Aarhus kommune.

Mange af jer har fået en forlænget låneperiode på grund af nedlukningen her i Solbjerg. Tjek gerne Biblioteket-appen eller på aakb.dk under “min konto”.

Vi skaber et nyt kombi-bibliotek i Solbjerg

Som en del af renoveringen af Solbjergskolen bliver Solbjerg Bibliotek til et kombi-bibliotek. Det betyder, at folkebiblioteket og skolebiblioteket flytter i fælles lokaler og arbejder sammen om formidling, arrangementer og håndtering af bøger.

Folkebibliotekets ansatte og de lærere, der er tilknyttet skolebiblioteket, har været under samme tag i et midlertidigt bibliotek i en periode, og er blevet tætte kollegaer. Der vil fremadrettet være et bredt samarbejde om at styrke formidlingen og bibliotekets aktiviteter.

Et kombi-bibliotek skal selvfølgelig være hele byens bibliotek, så både børn, unge og ældre har lyst til at komme. I den forbindelse har vi en fælles vision om at være et sted, der indbyder til fællesskab, kreativ udfoldelse, fordybelse og nye indsigter i en hyggelig atmosfære - altså et bibliotek hvor kultur, lokalhistorie, fritidstilbud og læselyst vokser sammen til fordel for forskellige interesser- og aldersgrupper, præcis så biblioteket bliver for hele Solbjerg.

Du kan følge med i facebookgruppen for smugkig og mere info.

Vi glæder os til at se jer i det nye bibliotek!