Forlagets beskrivelse af: Chokolade til morgenmad af Pamela Moore

"Dette er den allerbedste slags historie - en fortælling om påtaget nonchalance, om lejligheder i New York City, afdankede Hollywoodstjerner, familietragedier, intellektuelle beatniks, kostskoleforelskelser, om fiktionens liv på tværs af tid." - Emma Straub, bogens forord



Femtenårige Courtney Farrel forlader kostskolen, fordi hun har fået følelser for en kvindelig lærer, og hun flytter hjem til sin mor, en afdanket Hollywood-skuespillerinde, hvor hun hurtigt lærer at drikke dry martini og spise chokolade til morgenmad. Hun indleder en affære med en langt ældre mand og vokser pludselig op meget hurtigt i dekadente omgivelser, hvor fristelserne lurer overalt.



"Chokolade til morgenmad" udkom første gang i 1956 og opnåede hurtigt klassikerstatus på trods af - eller måske på grund af - sit opgør med tabuer som homoseksualitet, kønsroller og teenageseksualitet. Den amerikanske forfatter Pamela Moore (1937-1964) var kun 18 år, da hun opnåede stjernestatus med sin kultklassiker "Chokolade til morgenmad" om en ung piges destruktive og grænseoverskridende indtræden i de voksnes rækker. Pamela Moore udgav yderligere fire romaner, men ingen af dem blev lige så kendte - eller berygtede - som "Chokolade til morgenmad".