Pop-up design-værksted

Vil du involvere Dokk1s brugere i dit projekt? Er du nysgerrig på, hvad andre mener om din gode idé? Og har du lyst til at skabe noget sammen med andre?

I Dokk1 eksperimenterer vi med at lave et pop-up design-værksted. Et åbent rum i biblioteket, hvor jeres behov sætter kursen for, hvordan rummet udvikler sig.

 

RUMMET ER JERES

Værkstedet er for jer, der involverer Dokk1s brugere i, hvad I arbejder med. Vilde ideer, involverende projekter, kreative processer, faglige samtalesaloner, legende eksperimenter og faciliterede workshops.

I skal have mod på at gøre jeres projekt synligt og invitere andre til at være med. Og I skal være klar på at blive udfordret i et uforudsigeligt og socialt rum midt på Rampen, hvor vi lærer af og med hinanden.

Værkstedet henter inspiration i mindsettet og metodologien bag designtænkning og tinkering. Vi tror på, at vi lærer bedst, når vi bruger både hænder, hoved og hjerte samtidigt. At hands-on oplevelser, leg, videndeling og at teste ideer af i fællesskab er værdifuldt. Og at vi skal huske at stoppe op og lære af vores fejl.

Læs mere om designtænkning i Aarhus Bibliotekerne HER.

PRAKTIKALITETER

Når I låner værkstedet, må I bruge møblerne og remedierne, som er her og indrette, så rummet spejler jer. Tag et kig ind i andres processer nedenfor og bliv inspireret til, hvordan I griber det an. 

Her findes bl.a.:

  • Et skab, der kan låses, til jeres ting
  • En stor tavle, som er god til at brainstorme, mappe eller give jeres projekt en synlig overskrift for andre
  • Et A-skilt til at stille i front, og hvor I kan skrive ”Vær med!”, som en velkommende invitation
  • Grej som post-its, skæreunderlag, kridt, tegneboards, tape, penne, snor, limpistoler og tuscher
  • Ting til at lave prototyper, fx pap og genbrugsmaterialer fra Aarhus Bibliotekerne
  • Lego og kapla til at lege og formgive jeres idéer
  • Håndsprit og renseservietter
  • Skamler, borde og filt-skillevægge til ophæng

Dyk også ned i vores samling af designlitteratur, -spil, metodekort og Aarhus Bibliotekernes eget toolkit Design Thinking for Libraries og bliv klogere på jeres projekt.

Er du nysgerrig og vil vide mere? Kontakt projektleder Sofie Gad via gans@aarhus.dk eller rumtiljer@dokk1.dk

Hent et kort over det åbne rum HER.