Design Thinking camp på Dokk1: Fra problem til løsning på 2 dage

Den 8-9. december var der camp om design thinking på Dokk1 i Aarhus.

Til alle deltagere: Tak for en fantastisk camp!

Meld dig ind i vores Facebook-gruppe og følg med i, hvordan bibliotekerne arbejder med design thinking. 

Hvad gik campen ud på?

På campen afprøvede deltagerne det toolkit IDEO har lavet til bibliotekerne i samarbejde med Chicago Public Libraries og Aarhus Kommunes Biblioteker. 

Det var en 2-dages design-bootcamp, hvor vi sammen gik igennem en hel designproces. Det gav ideer og nye værktøjer til at løse dagligdagsudfordringer på biblioteker. Alle deltagner var blandt andet hjemme hos en bruger for at få en dybere indsigt i deres verden og behov. 

Det fik deltagerne med hjem:

- tryghed i arbejdet med at inddrage brugerne

- tips, tricks og gode ideer til, hvordan I kommer i gang med at bruge design thinking-metoderne

- hvordan du skaber prototyper, der giver mulighed for at lære mere om brugerne

- hvordan du bliver hurtigere til innovationsprocesser

Campen blev arrangeret af bibliotekerne i Roskilde, Gladsaxe og Aarhus. Den er en del af projekt "Hurtigere forandring", der støttes af Kulturstyrelsens udviklingspulje for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre.

Quickguide på dansk

Projektets quick-guide er nu oversat til dansk: 

Hent hele toolkit'et her med tilhørende værktøjsbog

 

Nyheder fra projektet

Aarhus Kommunes Biblioteker har siden 2013 arbejdet tæt sammen med IDEO og Chicago Public Libraries om at udvikle værktøjer til, hvordan biblioteker kan arbejde med design thinking. I januar 2015 blev det foreløbige resultat: Design Thinking for Libraries udgivet. 

Vil du have nyheder fra projektet? Så giv os besked

Kontakt: Du er altid velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål: Sidsel Bech-Petersen: sibp@aarhus.dk

 

Fakta om projektet

Aarhus Kommunes Biblioteker har siden august 2013 arbejdet tæt sammen med IDEO - et verdenskendt designfirma og Chicago Public Libraries for at udvikle en innovationsmodel til folkebiblioteker.
IDEO har hjulpet store internationale firmaer med at udvikle innovationsmodeller, men har også skabt en model for, hvordan man laver Human Centered Design. Den nye innovationsmodel som er udviklet sammen med Aarhus og Chicago har specielt fokus på biblioteker.

Et unikt samarbejde med de førende i feltet

IDEO er kendt for at være førende indenfor Design Thinking. Samarbejdet er kommet i stand via et tilskud fra Gates Foundation. Udover bibliotekerne i Aarhus deltager Chicago Public Libraries også. Projektet er derfor ikke bare en mulighed for at samarbejde med IDEO, men også for at få inspiration og sparring fra et af de største biblioteksvæsener i USA.

Bibliotekstilbud der passer til brugernes behov
I projektet arbejdes der med en lang række design thinking-metoder, der har fokus på at blive bedre til kende brugernes behov. Udover konkrete nye bibliotekstilbud til brugerne og nye koncepter til Dokk1, skal projektet også munde ud i en innovationsmodel, der kan hjælpe biblioteker verden over med at komme igang med at arbejde med design og innovation.