Boghuse

Projektbeskrivelse:

Projektets hjemmeside: www.aakb.dk/Boghuse

Abstract:
Med inspiration i projektet Littlefreelibrary.org, som på kort tid har vokset sig stor i USA, vil Lokalbibliotekerne i Aarhus berige byen med Boghuse fyldte med bøger til fri afbenyttelse. Bøgerne vil være udvalgte af en gruppe bibliotekarer for at ramme netop den målgruppe, der færdes det sted, hvor boghusene er placeret: Fx butikker, sportsklubber, arbejdspladser.

Borgere vil blive opfordrede til at returnere eller donere egne bøger, så at kasserne kan leve videre som brugerstyrede og let tilgængelige mikrobiblioteker. Formålet er at tilbyde udvalgte bøger til borgere, der ikke aktivt søger biblioteket/boghandleren, og stimulere samtaler om bøger i specifikke miljøer gennem FÆLLESSKAB.

Pt har vi udsendt fire Boghuse, der står hhv. Rosenvangsskolen, Viby Centret , Viby idrætspark og ved Nabohuset i Rosenhøj. Disse er udsendt af Viby Bibliotek. Et drømmescenarie er, at alle lokalbiblioteker med tiden udsender minimum et Boghus. Pt er vi i gang med at planlægge et Boghus til Lystrup og til Natur-dagtilbuddene i Aarhus C og V.

Boghusene er for alle aldre. De er i udgangspunktet søsat med litteratur til alle aldre og i mange forskellige genrer.  Boghusene er brugerdrevne, så hvilke bøger Boghusene rummer og hvilke aldersgrupper der dominerer, er op til brugerne selv.

Projektet evalueres:
December 2015 og herefter besluttes, om husene skal blive stående på nuværende adresser, eller om vi skal finde nye steder.

Projektorganisering:
Projektejer:
Mikkel Hartvig Haaning, Chef for Lokalbibliotekerne i Syd, Aarhus Kommunes Biblioteker

Projektleder:
Louise Lærke Andersen, Kommunikationskonsulent, Lokalbibliotekerne, Aarhus Kommunes Biblioteker

Projektgruppe: 
Helene Bruhn Schvartzman, Konsulent, Lokalbibliotekerne, Aarhus Kommunes Biblioteker
Ragnhild Vanderskrog, Bibliotekar, Lokalbibliotekerne, Aarhus Kommunes Biblioteker

Projektpartnere
Projektet opstartes og drives i samarbejde med borgere fra de lokale miljøer.

Projektet er støttet af:
Projektet er delvist finansieret gennem en ekstraordinær pulje fra Danmark-læser-kampagnen og gennem sponsorater fra lokale butikker, foreninger m.v.

Kontakt:
Kommunikationskonsulent Louise Lærke Andersen alol@aarhus.dk