SmartAarhus - Aarhus WiFi

Alle biblioteker og andre kommunale bygninger i Aarhus tilbyder adgang til trådløst internet for alle borgere eller besøgende i kommunen via byens WiFi SmartAarhus.

Sådan kommer du på SmartAarhus netværket:

  1. Du skal opholde dig i en kommunal bygning, hvor der er opsat et trådløst Wi-Fi-netværk. Det kan fx være en skole, et jobcenter, en daginstitution eller et bibliotek, men det findes også på Godsbanen og i Musikhuset.
  2. Her skanner du for åbne trådløse netværk, og “SmartAarhus” vil vise sig som en mulighed.
  3. Efterfølgende vil du blive bedt om at angive, hvordan du gerne vil logge på SmartAarhus-nettet, fx ved at modtage en SMS, bruge dit låner-ID fra folkebiblioteket eller bruge NemID.
  4. Du logger på med en af login-mulighederne og så er du i gang.

Bibliotekslogin: Hvis du er oprettet som bruger af Aarhus Kommunes Biblioteker, logger du på internettet med dit lånerkortnummer /cpr-nummer og pinkode.

Skolelogin: Benyttes af skoleelever i Aarhus Kommune. Du skal taste dit brugernavn og kodeord i det velkomstbillede, der dukker op.

Medarbejderlogin: Benyttes af ansatte i Aarhus Komune.

SMS login: Hvis du er besøgende i kommunen, kan du logge dig på via SMS. Indtast dit telefonnummer og du modtager derefter en SMS med en kode, som du indtaster.

Gæstelogin: Du kan få et gæstelogin ved at henvende dig til personalet. Husk at medbringe legitimation.

NemID: Benyt dit NemId på sædvanlig vis.

 


 

Registrering

Internetbenyttelsen gennem bibliotekernes publikums-pc’er og de trådløse netværk registreres og opbevares i 30 dage.
Kun ved dommerkendelse i forbindelse med efterforskning af en alvorlig kriminalsag kan de registrerede oplysninger udleveres til myndighederne.

Se i øvrigt generelle betingelser for brug af internet på bibliotekerne