Få inspiration til dit næste lån

Med en række nye funktioner på hjemmesiden, kan du få inspiration til nye lån, der passer lige til dig.

Du vil få bedre og mere kvalificerede anbefalinger efterhånden som du får taget de nye muligheder i brug. Systemet gemmer ikke automatisk din adfærd på hjemmesiden. Det er de funktioner, du selv vælger til, der danner basis for systemets anbefalinger til dig.

Med de nye funktioner, kan du:

Give stjerner
Du kan bedømme bibliotekets bøger, film, spil og musik. For at give din bedømmelse skal du være logget ind som låner, hvorefter du kan markere, hvor mange stjerner (1 til 5) du vil give. Når du giver dine favoritter mange stjerner, få du anbefalinger der ligner dine favoritter. Jo flere anmeldelser du giver, jo bedre bliver anbefalingerne til dig. 

Dine anmeldelser er også med til at inspirere andre brugere. På forsiden af www.aakb.dk vises et udsnit af de bedst bedømte titler. Bedømmelserne bliver delt af alle landets folkebiblioteker, så vurderingerne du ser, er et gennemsnit fra hele landets biblioteksbrugere. 

Følg emner, søgninger og forfattere
Emner
Få besked, når der er nyt indenfor et emne, du er særligt interesseret i. Du kan gemme dine søgninger og få besked, når der kommer nye titler som matcher din søgning. Dette kunne f.eks. være en passion indenfor bøger om kager eller en interesse for fotografering eller havearkitektur. 

Søgninger
Du kan gemme dine søgninger, når du er logget ind som låner, ved at klikke på ”Mere”-knappen under søgefeltet og herefter vælge ”Tilføj til søgninger jeg følger”. Du vil herefter få en besked på din konto.

Forfattere og kunstnere
Du kan på samme måde let følge din favoritforfatter og din favoritkunstner og ligeledes få direkte besked under ”Min Konto”, når der er indkøbt nye titler af biblioteket. 

Husk og del
Nu kan du lave rigtig mange huskelister. 

”Huskeliste funktionen” er blevet re-designet, så du nu kan lave endnu flere huskelister over bøger, film, artikler, musik og meget mere. Det nye er, at du ikke skal nøjes med én liste, men kan lave lige så mange du har lyst til. Du kan f.eks. holde styr på de bøger, du vil læse i sommerferien, bøger du har læst eller lånt. Opret en liste over tegnefilm og højtlæsning til dine børn og en liste over artikler til din doktorafhandling. 

En anden ny funktion ved listerne er, at du kan dele dem via e-mail eller Facebook til nogen du kender. Du kan også dele lister på www.aakb.dk, så andre brugere kan få glæde af dine lister. På samme måde kan du selv blive inspireret af hvad andre læser, ser af film m.m. ved at følge deres lister.

Følg også bibliotekets lister. Du kan for eksempel på nuværende tidspunkt følge med i indkøbernes anbefalinger indenfor skønlitteratur til små og store børn, til voksne, fagbøger og film. Er du med i en læsekreds, kan du følge listen ”Nyt til læsekredse” og få en besked på ”Min konto”, når biblioteket har oprettet en ny læsetaske. 
Bibliotekarerne har også lavet lister med bøger, de anbefaler, så du kan finde inspiration til, hvad du kan læse næste gang, hvilken film på Filmstriben, du nu kan se. Du får besked, når listerne opdateres med nyt. De nye titler er stjernemarkeret.

Du kan se de lister, der allerede er delt på www.aakb.dk ved at følge linket her www.aakb.dk/public-lists 

For at oprette og tilføje materialer til en liste, skal du være logget ind som låner. Når du har fundet et materiale, du gerne vil have på en liste, trykker du på knappen ”Mere” og vælger herefter ”Opret liste” eller ”Tilføj til liste”.

Notifikationer / beskeder
Som noget nyt er der i toppen på din konto tre ikoner.

Klokken viser det antal notifikationer du har fået siden, du sidst loggede dig på aakb.dk. Det gælder både søgninger, forfattere og lister du følger. De nye titler er markeret på listerne med en stjerne, så du ikke er tvivl om hvilke titler, det drejer sig om.

Bogen viser det antal reserverede materialer, du har klar til afhentning.

Udråbstegnet viser, hvis du har et ubetalt gebyr.

Oversigten over alle de lister, du har oprettet, forfattere og søgninger du følger, finder du nederst på ”Min konto” under ”Mit bibliotek”.

God fornøjelse med alle de nye muligheder. Vi håber du vil få stor glæde af de nye muligheder. Husk at jo mere du anmelder, opretter og følger lister, jo bedre vil de personlige anbefalinger til dig blive. 

Har du spørgsmål til ovenstående, så spørg på biblioteket eller send en besked via kontaktformularen.