Program forår 2019

Velkommen til programmet for forårets arrangementer på bibliotekerne i Aarhus. Se online-udgaven eller hent det flotte program på dit lokale bibliotek.

Lige nu sidder du med Aahus Bibliotekernes nye forårsprogram for 2019.

Hvert år har Aarhus Bibliotekerne ca. 2,4 mio. besøg. Det er mennesker, der kommer for at dele, gøre, lære, tale, lege, diskutere, inspireres, optræde, lytte, være tænksomme eller vilde, være alene sammen eller være i samtale. Det program du sidder med lige nu, giver dig mulighed for det hele. I dette forår har vi særligt fokus på fællesskaber – aktiviteter, hvor netop det at læse, spille, synge eller udforske bliver endnu bedre af at blive gjort sammen med andre. 

Læsning og litteratur har altid en stor plads i vores program. Men forårssæsonen 2019 har nogle særlige highlights for alle de mange, der har lyst til viden og oplevelser gennem litteratur i alverdens former og formater.

I uge 15 bliver Aarhus Bibliotekerne fyldt med gode læsemiljøer, silent reading parties, højtlæsning, ordbanko, måske et lydbogsmarathon og meget mere. Så kig ind på dit lokale bibliotek i uge 15, og tag måske en litterær godtepose med hjem.

Med LiteratureXchange, fik Aarhus sidste år sin egen store internationale litteraturfestival. Det var en stor succes. I perioden 13.-23. juni 2019 bliver der igen mulighed for at opleve byen og bibliotekerne blive fyldt af internationale forfattere og litterære oplevelser, både
i traditionelle og mere skæve former. Vi laver festivalen sammen med Aarhus Litteraturcenter og Folkeuniversitetet og en lang række andre gode partnere. Tilsammen arbejder vi på at få hele Aarhus til at sprudle af litteraturoplevelser, og allerede nu i starten af året, er der et stærkt internationalt felt af forfattere på plads.

Vi har 19 biblioteker i Aarhus, og vi gør os altid umage for at lave et program til dig, der spreder sig ud over byen og ud over mange interesser. Her er programaktiviteter, der giver viden, færdigheder og perspektiv – andre der styrker demokrati, refleksion og fællesskab – og andre igen der provokerer og udfordrer. Du kan vælge at deltage i ting lige der, hvor du bor, eller du kan plukke fra viften af arrangementer på alle bibliotekerne. 

Nogle ting kræver billet – til andet kan du bare kigge forbi. Langt det meste er gratis og noget koster lidt. Der er noget for voksne, noget for børn, noget som vi kan gøre sammen og så er der alt det, der ikke handler om alder eller baggrund, men om interesse og nysgerrighed. Der, hvor du bare er menneske.

Vi håber, at programmet vil give dig lyst til at forholde dig til verden –  omverden og den indre verden – og til at stille spørgsmål og diskutere svarene. Det er nemlig også det, bibliotekerne handler om. 

Måske støder du på et arrangement, der ikke står i programmet her. Det er, fordi vi og vores gode samarbejdspartnere hele tiden får nye ideer, eller fordi noget helt aktuelt trænger sig på. Derfor kan du også hele tiden følge med på www.aakb.dk/arrangementer og se om der er nyt, eller du kan følge Aarhus Bibliotekernes facebookside. Her får du også anbefalinger, tips og nyheder. 

Vi glæder os til at se dig på bibliotekerne!

De bedste hilsner

Marie Østergård
Chef for Aarhus Kommunes Biblioteker