Skal du skrive opgave uden bøger?

27.03.20
Er du i gang med at skrive SRO, SRP, DHO eller en af de andre store opgaver?

Biblioteket er lukket for udlån af fysiske bøger og tidsskrifter, men fortvivl ej!

Du kan heldigvis finde kilder og digitale materialer  alligevel.

Du har nemlig stadig adgang til mange relevante databaser fyldt med ebøger, artikler, kilder, statistik og andre digitale materialer. Der er helt sikkert også noget, du kan bruge til netop din opgave.

(vi kan endda også hjælpe dig med teori til kørekort)

Digitale kilder 
 
Hvilke kilder, der er relevante for dig, afhænger helt af dit emne.
 
Men der er nogle generelle kilder, som du kan have glæde af uanset om dit emne er industrialiseringens historie, brugen af doping i sportens verden, analyse af en film eller noget helt andet.
 
 
Generelle kilder:
  • Faktalink er et must og det bedste sted at starte. Her findes information om stort set alle emner på dansk. 

  • InfoMedia I forbindelse med bibliotekets lukkeperiode har Infomedia åbnet for din adgang hjemmefra. Her finder du et stort online mediearkiv med artikler fra danske aviser og magasiner.

  • Ebook Central er en elektronisk tjeneste, hvor du har adgang til flere end 34.000 engelsksprogede e-bøger fra alle  fagområder.

  • ForfatterWeb et elektronisk forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere som omfatter både afdøde og nulevende forfattere.

  • Bibliotek.dk her er det muligt at søge på tilgængelige E-materialer. I stedet for "Alle materialer" klikker du blot på "E-materialer" i dropdown-menuen ved søgefeltet. 

  • Det Kongelig Biblioteks historiske samlinger : Gennem Det Kgl. Bibliotek har du adgang til en række spændende historiske samlinger digitalt. Søg bl.a. i billedarkiver, historiske bogsamlinger og gamle danske aviser.

Emneopdelte kilder:

 
!!!VIGTIGT!!!
 
For at få adgang til de digitale kilder, skal du bo i Aarhus Kommune OG være oprettet som låner på biblioteket for at bruge dem.
 
Bor du ikke i Aarhus, så tjek biblioteket i din hjemkommune – de giver måske adgang til de samme kilder.
 
Er du endnu ikke låner, kan du oprette dig her med NemID. 
 
Hvis du er under 18, kan du i den nuværende sitution ikke oprette dig som låner. Det kræver et fysisk fremmøde med en udfyldt forældreerklæring
 
 
Tips til den gode opgave:
 
Har du brug for hjælp til at komme igang og finde litteratur og kilder?
 
Book en bibliotekar.
 
Aarhus Kommunes Biblioteker er lukkede – men medarbejderne holder ikke fri!
 
Vi sidder klar på hjemmekontoret til at hjælpe og vejlede dig i vores digitale tilbud
 
Bibliotekaren guider dig frem til, hvilke databaser du har mulighed for at søge i, og giver dig vejledning til din søgning.
 
Send os en mail på: dokk1-voksen@mkb.aarhus.dk  med en grundig beskrivelse af dit emne, så vender tilbage til dig med henvisninger til relevante digitale indgange og kilder.
 
Du kan også ringe til os på 89409203 - vi sidder klar fra kl. 10.00 – 16.00 mandag - fredag.