Samfundsvidenskabelige databaser til din opgave

Liste med gode databaser til dig der skriver opgave i de samfundsvidenskabelige fag

For at få adgang til de digitale kilder, skal du bo i Aarhus Kommune OG være oprettet som låner på biblioteket for at bruge dem.

Bor du ikke i Aarhus, så tjek biblioteket i din hjemkommune – de giver måske adgang til de samme kilder.

Er du endnu ikke låner, kan du oprette dig her med NemID. 

Hvis du er under 18, kan du kun blive oprettet som låner ved fysisk fremmøde på biblioteket med en udfyldt forældreerklæring

 

Har du brug for hjælp til at komme igang og finde litteratur og kilder?

Book en bibliotekar.

Bibliotekaren guider dig frem til, hvilke databaser du har mulighed for at søge i, og giver dig vejledning til din søgning.

Send os en mail på: dokk1-voksen@mkb.aarhus.dk  med en grundig beskrivelse af dit emne, så vender  vi tilbage til dig med henvisninger til relevante digitale indgange og kilder.

estatistik

eStatistik samarbejder med Danmarks Statistik om udviklingen af skræddersyet erhvervsstatistik. Besøg eStatistiks egen statistikbank, hvor du kan skræddersy statistik med udgangspunkt i tal fra kommune, region eller branche.
 
 

Gale in ContextGlobal Issues er en database, der giver en afbalanceret vinkel på globale problemstillinger indenfor 8 hovedområder. Databasen egner sig godt til opgaveskrivning på bl.a. de gymnasiale uddannelser.

Find Gale in ContextGlobal Issues her

Europa World Plus

Europa World Plus er en central informationskilde til ajourført information om verdens 9 regioner og med information om mere end 250 lande og landeområder.

Find Europa World Plus her

Faktalink er et elektronisk tidsskrift med over 650 artikler fordelt på alverdens emner. Artiklerne giver en introduktion til og en uddybende information om aktuelle og klassiske emner, links til videre læsning på internettet og henvisninger til illustrationer, artikler, bøger, tv- og radioindslag med mere.
 

Bisnode MarketProfile giver dig adgang til detaljerede og dagligt opdaterede erhvervsinformationer om selskaber i Danmark. Der er omfattende virksomhedsinformation i høj kvalitet, som kan anvendes med henblik på salg, marketing, økonomi, ledelse, indkøb og rekruttering (der er dog ikke adgang til eksportdata).

Find Bisnode MarketProfile her

Med Ebook Central giver Aarhus Kommunes Biblioteker dig mulighed for at gå på opdagelse blandt over 32.000 engelsksprogede e-bøger i fuldtekst inden for alle fagområder - primært fra engelske og amerikanske forlag.

Find Ebook Central her

RBdigital

The Economist, Vogue, Amateur Photographer...
med RBdigital kan du streame magasiner fra hele verden! Med RBdigital får du adgang til masser af internationale magasiner og blade i høj kvalitet - fra populære livsstilsmagasiner til fagtidsskrifter.
 

Gale In Context: High School indeholder mere end 1200 forskellige tidsskrifter og aviser, samt biografier, analyser, udvalgt kildemateriale, oversigter m.v. og er en god hjælp til opgaveskrivning i gymnasiet.

FInd Gale In Context: High School her

Gennem Det Kgl. Bibliotek har du adgang til en række spændende historiske samlinger digitalt. Søg bl.a. i billedarkiver, historiske bogsamlinger og gamle danske aviser.

Find Det Kgl. Biblioteks historiske samling her