Nyt digitalt Studieunivers til elever på ungdomsuddannelserne

09.10.18
Med vores nye digitale Studieunivers har Aarhus Bibliotekerne nu gjort det nemt for dig, som er elev på en ungdomsuddannelse i Aarhus Kommune, at få adgang til danske og internationale tidsskriftsartikler, e-bøger, videoer mv. som er studierelevante, og som kan tilgås med det samme på computeren.

Studieuniverset er bygget op omkring en faginddelt emneindgang, der tager udgangspunkt i de fag og emner, som du kender fra din uddannelse. Du kan søge inspiration til din opgave blandt emner som f.eks. cellebiologi, robotteknologi, den industrielle revolution, demokrati eller middelalderen. Det digitale materiale som du kan finde i Studieuniverset er indkøbt, udvalgt og kvalitetssikret af biblioteket, og du er dermed sikret et godt udgangspunkt for arbejdet med dine opgaver.

Med Studieuniverset er det ambitionen at give dig et alternativ til f.eks. Google, når du informationssøger til en opgave. Google viser kun 5% af al tilgængelig viden på internettet, og dermed går du ofte glip af brugbare og valide kilder, når du kun søger på Google.

Studieuniverset er resultatet af et projekt, hvor formålet har været at skabe et online studiemiljø på bibliotekernes hjemmesider til elever på ungdomsuddannelserne - STX, HF, HHX, HTX og EUX.

Besøg studieuniverset på Aarhus bibliotekerne hjemmeside: aakb.dk/temaer/studieunivers