Naturvidenskabelige databaser til din opgave

Liste med gode databaser til dig der skriver opgave i de naturvidenskabelige fag

For at få adgang til de digitale kilder, skal du bo i Aarhus Kommune OG være oprettet som låner på biblioteket for at bruge dem.

Bor du ikke i Aarhus, så tjek biblioteket i din hjemkommune – de giver måske adgang til de samme kilder.

Er du endnu ikke låner, kan du oprette dig her med NemID. 

Hvis du er under 18, kan du kun blive oprettet som låner ved fysisk fremmøde på biblioteket med en udfyldt forældreerklæring

 

Har du brug for hjælp til at komme igang og finde litteratur og kilder?

Book en bibliotekar.

Bibliotekaren guider dig frem til, hvilke databaser du har mulighed for at søge i, og giver dig vejledning til din søgning.

Send os en mail på: dokk1-voksen@mkb.aarhus.dk  med en grundig beskrivelse af dit emne, så vender  vi tilbage til dig med henvisninger til relevante digitale indgange og kilder.

Med Gale in Context: Science har du adgang til en naturvidenskabelig database med emneoversigter, eksperimenter, biografier, billeder og illustrationer.

Du kan desuden læse om den seneste videnskabelige udvikling i artikler fra over 200 tidsskrifter og se links til websteder om naturvidenskabelige emner.

Find Gale in Context: Science her

Gale in ContextGlobal Issues er en database, der giver en afbalanceret vinkel på globale problemstillinger indenfor 8 hovedområder. Databasen egner sig godt til opgaveskrivning på bl.a. de gymnasiale uddannelser.

Find Gale in ContextGlobal Issues her

2MasterIT giver adgang til ca. 17.000 fagbøger indenfor IT.
2MasterIT dækker områder som konfiguration, udvikling, drift, database, sikkerhed, serversystemer etc. Titlerne kommer fra ca. 200 forlag, heriblandt Wiley og McGrawHill.
 
 

Videnskab.dk bringer artikler researchet og skrevet af sidens uafhængige redaktion samt bidrag fra forskere. Redaktionen leverer daglige forskningsnyheder og andet indhold, der med afsæt i videnskabens verden giver en aha-oplevelse og gør dig klogere. Videnskab.dk dækker forskningen bredt - fra kultur og samfund til teknologi og naturvidenskab.

Find Videnskab.dk her

Faktalink er et elektronisk tidsskrift med over 650 artikler fordelt på alverdens emner. Artiklerne giver en introduktion til og en uddybende information om aktuelle og klassiske emner, links til videre læsning på internettet og henvisninger til illustrationer, artikler, bøger, tv- og radioindslag med mere.
 

RBdigital

The Economist, Vogue, Amateur Photographer...
med RBdigital kan du streame magasiner fra hele verden! Med RBdigital får du adgang til masser af internationale magasiner og blade i høj kvalitet - fra populære livsstilsmagasiner til fagtidsskrifter.
 

Gale In Context: High School indeholder mere end 1200 forskellige tidsskrifter og aviser, samt biografier, analyser, udvalgt kildemateriale, oversigter m.v. og er en god hjælp til opgaveskrivning i gymnasiet.

FInd Gale In Context: High School her

Med Ebook Central giver Aarhus Kommunes Biblioteker dig mulighed for at gå på opdagelse blandt over 32.000 engelsksprogede e-bøger i fuldtekst inden for alle fagområder - primært fra engelske og amerikanske forlag.

Find Ebook Central her