Lyt sammen

Af Anonym (ikke efterprøvet)
28.11.19
Skab en lille hyggestund med børnene, hvor I lytter til en lydbog sammen.

I en hverdag præget af skærme og visuelle stimuli kan det være en dejlig afveksling at tage en lille timeout og lytte til børnebøger med dit barn som supplement til højtlæsningen. At lytte sammen skaber et intimt rum og et fælles udgangspunkt for barn og forælder og giver anledning til gode snakke, om det man har lyttet til.

Børnene er bedre til at lytte, end vi tror

I Danmark har der i de senere år været en stor opblomstring af podcasts og digitalt lydindhold til voksne, men digitalt lydindhold til børn er begrænset. Og det er ærgerligt, for børn er meget bedre til at lytte, end vi voksne tror.

Aarhus Bibliotekerne arbejder derfor lige nu med lydlig litteraturformidling for de 3 – 7-årige, som skaber anderledes litteraturoplevelser i biblioteksrummet med lyd som omdrejningspunkt. Så hvis du er heldig, kan du og dit barn støde på en lyttehule eller en anden auditiv litteraturoplevelse på jeres lokale bibliotek.

Du kan også selv  skabe en hyggelig lyttehule derhjemme. Vi har samlet en række forslag til titler, du kan lytte til med dit barn, der henvender sig til børn i alderen 3 – 7 år.

Materialer