Humanistiske databaser til din opgave

Liste med gode databaser til dig der skriver opgave i de humanistiske fag

For at få adgang til de digitale kilder, skal du bo i Aarhus Kommune OG være oprettet som låner på biblioteket for at bruge dem.

Bor du ikke i Aarhus, så tjek biblioteket i din hjemkommune – de giver måske adgang til de samme kilder.

Er du endnu ikke låner, kan du oprette dig her med NemID. 

Hvis du er under 18, kan du kun blive oprettet som låner ved fysisk fremmøde på biblioteket med en udfyldt forældreerklæring

 

Har du brug for hjælp til at komme igang og finde litteratur og kilder?

Book en bibliotekar.

Bibliotekaren guider dig frem til, hvilke databaser du har mulighed for at søge i, og giver dig vejledning til din søgning.

Send os en mail på: dokk1-voksen@mkb.aarhus.dk  med en grundig beskrivelse af dit emne, så vender  vi tilbage til dig med henvisninger til relevante digitale indgange og kilder.

 
 

Faktalink er et elektronisk tidsskrift med over 650 artikler fordelt på alverdens emner. Artiklerne giver en introduktion til og en uddybende information om aktuelle og klassiske emner, links til videre læsning på internettet og henvisninger til illustrationer, artikler, bøger, tv- og radioindslag med mere.
 

Forfatterweb er et elektronisk forfatterleksikon over danske og udenlandske forfattere som omfatter både afdøde og nulevende forfattere. Består af både voksen, børne- og ungdomsforfattere samt illustratorer.
 
 

Danmarkshistorien.dk er udarbejdet af historikere, arkæologer og andre forskere fra Aarhus Universitet. Her finder du information om Danmarks historie fra oldtiden til i dag, opdelt i periodekapitler og formidlet på en lettilgængelig måde. Interaktiv tidslinje der giver tilgang til hjemmesidens materiale.

Find Danmarkshistorien.dk her

Digitaliserede artikler fra trykte tidsskrifter inden for dansk samfundsvidenskabelig og humanistisk forskning.

Find Tidsskrift.dk her

Omfattende database med information om forfattere og deres værker inden for alle genrer og alle perioder. Databasen omfatter primært skønlitterære forfattere, men også faglitterære forfattere og journalister er medtaget.

Der er fokus på engelsksproget litteratur fra det 20. og 21. århundrede., men også forfattere, hvis værker er oversat til engelsk, er medtaget.

Find Literature Resource Center her

RBdigital

The Economist, Vogue, Amateur Photographer...
med RBdigital kan du streame magasiner fra hele verden! Med RBdigital får du adgang til masser af internationale magasiner og blade i høj kvalitet - fra populære livsstilsmagasiner til fagtidsskrifter.
 

Gale in ContextGlobal Issues er en database, der giver en afbalanceret vinkel på globale problemstillinger indenfor 8 hovedområder. Databasen egner sig godt til opgaveskrivning på bl.a. de gymnasiale uddannelser.

Find Gale in ContextGlobal Issues her

Gale In Context: High School indeholder mere end 1200 forskellige tidsskrifter og aviser, samt biografier, analyser, udvalgt kildemateriale, oversigter m.v. og er en god hjælp til opgaveskrivning i gymnasiet.

FInd Gale In Context: High School her

Gennem Det Kgl. Bibliotek har du adgang til en række spændende historiske samlinger digitalt. Søg bl.a. i billedarkiver, historiske bogsamlinger og gamle danske aviser.

Find Det Kgl. Biblioteks historiske samling her