Er I klar til et nyt skoleår?

Af Anonym (ikke efterprøvet)
04.08.17
Få hjælp til lektier og opgaver af dit digitale bibliotek – hjemme fra jeres egen computer eller tablet.

Klasserne står stadig tomme på de danske skoler, men ikke så længe endnu. Snart starter hverdagen igen, og børnene starter i skole med alt, hvad der hører til, af lektier, opgaver og andet skolearbejde – men fortvivl ej!

Aarhus Kommunes Biblioteker tilbyder adgang til flere online ressourcer, hvor du og dit barn kan finde hjælp til både lektier og opgaveskrivning.
 

Faktalink
Hvad var det nu, der skete under industrialiseringen? Hvorfor findes der terrorisme? Og hvad er en selfie egentlig for noget?

Faktalink kan du finde over 650 letlæselige artikler om alverdens emner, som giver en god introduktion samt links til videre læsning. Søg efter et specifikt emne eller gå på opdagelse i sidens temaer og emnepakker. Du kan bruge dit bibliotekslogin, eller dit barn kan bruge sit UNI-login.

Forfatterweb
Forfatterweb er bygget op på samme måde som Faktalink. Du kan søge efter information om en enkelt forfatter, eller du kan læse temapakker om bl.a. kvinder, ensomhed eller sygdom i litteraturen.

Siden er velegnet til brug i danskfaget som introduktion til en forfatter, en genre eller en periode inden for litteratur.
 

 

Gyldendals Onlineordbøger
En ordbog er fuldstændig uundværlig, når man skal lære et nyt sprog i skolen. Med Gyldendals Onlineordbøger kan du nemt og hurtigt slå ord op eller oversætte fraser til bl.a. engelsk, tysk og fransk. Du finder også et værktøj med hjælp til dansk retskrivning.
 

I kan også få gavn af disse frit tilgængelige ressourcer:
 

Den store Danske
Et online leksikon, hvor du kan få information om tusindvis af ord, personer og fænomener. Den store Danske er et godt redskab, når du skal finde grundlæggende oplysninger om et emne.
 

Danmarkshistorien
Opslagsværket Danmarkshistorien er en del af Den store Danske. Her kan du søge informationer om specifikke perioder og begivenheder i Danmarks historie - f.eks. Bronzealderen eller krigen i 1864. Du kan også gå på opdagelse i "Dagen i dag" og se, hvad der er sket i historien på særlige dage.  
 

 

Sproget.dk
Sproget.dk giver dig svar på dine spørgsmål om stavning, tegnsætning, ordstilling og meget mere. Der er flere forskellige øvelser og quizzer, hvor I kan øve jer på grammatik, ord og skrivning på en sjov måde.
 


Se den fulde liste over bibliotekernes digitale tilbud her.