Dokumentarer om albumklassikere

Af Anonym (ikke efterprøvet)
08.11.19
På Qello har du adgang til masser af fede musikdokumentarer og koncertvideoer gennem dit bibliotekslogin. Kast dig fx over en af disse film om albumklassikere.

Det tilføjer en helt anden dimension til musikoplevelsen, når man bliver klogere på historierne og menneskerne bag de sange, der har akkompagneret vigtige perioder og begivenheder i ens liv - eller som har været skelsættende for samfundet som sådan. 


Nostalgi og historisk vingesus
Musikken i dokumentarer herunder falder ind i begge kategorier. De handler nemlig om album, der både har en stor plads i mit hjerte, og som har haft enorm betydning for samtiden og inspireret nye musikergenerationer lige siden. 

Fleetwood Macs eminente albumklassiker Rumours giver mig et nostalgisk sug i maven ved mindet om alle de skønne fredagsaftener i min barndom, hvor musikken strømmede ud af højtalerne i mine forældres stue, og humøret var højt. Samtidig bliver jeg helt varm om hjertet ved den musikhistoriske tyngde, albummet har - det er ganske enkelt svært ikke at blive imponeret over albummets unikke sound og absurd velskrevne melodier. 

Opret en bruger på Qello og stream filmene fra dit eget device.