Mash up og opera?

Af Anonym (ikke efterprøvet)
09.08.13
Kan man det? Metropolitan Operaen i New York kan. Se en sommeropera fra The Met

Enchanted IslandHvad sker der, hvis man tager barokken på ordet og gør som man gjorde i 1700-tallet: Låner musik fra højre og venstre og sætter de fedeste hits sammen, som man nu synes, hugger en historie fra Shakespeare, blander det hele med alskens sceneteknik og computerteknologi og tilføjer et stænk Klokkeblomst-støv?

Nogenlunde sådan gjorde man på Metropolitan Operaen i New York, og resultatet blev "The enchanted island", en såkaldt barok pastiche-opera. Teksten er nyskrevet, og handlingen er en romantisk komedie, spundet over Shakespeares "En skærsommernatsdrøm" og "Stormen". Musikkens arier og ensembler er håndplukket fra Händel, Vivaldi, Rameau, Lully m. fl. og stykket sammen til et sandt overflødighedshorn af vellyd. Indlagt er dansescener i bedste Broadway-stil. Dertil er hele scenemaskineriet sat i gang med havfruer, storm og skibsforlis.

Hovedpartierne synges af kontratenoren David Daniels, sopranerne Joyce DiDonato og Danielle De Niese, og som en mægtig kong Neptun høres (og ses!) Placido Domingo.

Det er sommeropera til at blive i godt humør af - og de har sikkert også haft det sjovt på The Met, mens de lavede det.
Vurder selv – operaen kan lånes på dvd.


Artikel fra The Guardian

Anmeldelse fra New York Times

Oversigt over anvendt musik

 

 

for at skrive en kommentar.
Materialer