Lyt med hjemmefra: Debat om musikjournalistik og sexisme

26.09.22
Nåede du ikke med til "Musikjournalistik i en wokekultur - debat om sprog, køn og sexisme"? Vi optog samtalen, så du kan høre den alligevel.

Har musikjournalistikken et problem med sexistisk sprog i artikler og anmeldelser? Hvordan kommer det til udtryk, og hvad skal vi gøre ved det? Skal vi glæde os over opgøret med nedladende stereotyper – og/eller frygte, at wokebevægelse og cancel culture truer ytringsfriheden og den kunstneriske frihed?

Det var emnet for en udsolgt debat på Dokk1 den 22. september - og som noget nyt optog vi samtalen som lydfil. LYT TIL DEBATTEN VIA LINKET HER.

Om debattørerne:

SIGNE TOBIASSEN blev kendt som bassist og sangskriver i rockbandet Nelson Can. I dag er hun bl.a. CEO i More Music Group og medejer af pladeselskabet Like A Can Of Beans Records.
ESPEN STRUNK er musikskribent, forfatter og foredragsholder. Han skriver bl.a. for GAFFA og er aktuel med bogen ”Den sidste rockjournalist”.
Debatmoderator var biblioteksformidler Sara Bindeballe.

Om formatet:

Debatten var en såkaldt frirumsdebat – et format, hvor to debattører får lov at stå skarpt i deres uenighed, samtidig med at der åbnes for tvivl, nuancer og publikums synspunkter.
Vil du vide mere om debatformen, kan du læse om den på Frirummets hjemmeside.

Flere musikdebatter!

Tirsdag 25. oktober: MASK' PÅ? - debat om hiphop og bandekriminalitet
Torsdag 15. december: #METALTOO - er metalmusikken mest for mænd?

... i samarbejde med Music City Aarhus 2022
De tre debatter arrangeres i samarbejde med Music City Aarhus 2022 og støttes af FO Aarhus’ debatpulje.