Lyden af Mozart i mørket

02.01.20
En time med mørke, fællesskab og sublim musik.

Lørdag 28. december tilbragte cirka 200 mennesker en rolig time sammen i Dokk1s Store Sal. Lyset var dæmpet til næsten totalt mørke, og fra højttalerne lød tonerne af Mozarts firstemmige korværk ’Requiem i d-mol’ fra 1791.

Arrangementet skulle have været i Lille Sal, men blev hurtigt flyttet til den store, da håbefulde lyttere strømmede til. Her indtog de stolene – 200 unge og gamle og vildt forskellige mennesker – og roen sænkede sig, mens lyden af Mozarts sidste og ufuldendte værk fyldte rummet.

Det var en dejlig oplevelse at sidde i mørket med så mange andre – alene, men sammen – og lade musikken fylde. Bagefter ønskede mange hinanden godt nytår, før alle gik videre ud i verden.

NB: Måske har du selv fået lyst til at høre ’Requiem’ i mørket? I salen hørte vi Herbert von Karajans indspilning med Wiener Philharmonikerne fra 1986 – på bibliotekerne har vi ikke længere dén udgave på cd, men derimod Karajans klassiske indspilning med Berliner Philharmonikerne fra 1976, som bestemt også er fremragende (Anna Tomowa-Sintow synger sopran på begge indspilninger). Cd'en kan bestilles via linket herunder.

Materialer