Klassisk lytteklub med temaet: Mystica

Af Anonym (ikke efterprøvet)
15.10.13
Fra Hildegard von Bingen, nonne og middelaldermystiker, til Arvo Pärt, religiøs mystiker eller blot nutidig komponist?

HildegardI oktober måned tager Hovedbibliotekets klassiske lytteklub fat på de to komponister: Hildegard von Bingen og Arvo Pärt. En komponerende nonne fra middelalderen og en nulevende estisk komponist – hvad har de til fælles?

Hildegard komponerede enstemmig sang til messer og tidebønner i klostret. Pärt har fundet sit eget ståsted som moderne komponist med inspiration i den gregorianske sang og dens tidløse enkelhed. Der er næsten tusind år imellem dem, men de er fælles i deres spirituelle søgen og i deres tro på, at musikken er en af vejene til at nå den guddommelige sandhed.

Både Hildegard von Bingen og Arvo Pärt har et stort og bredt publikum. Er det udtryk for åndelig længsel hos mennesker i et moderne, komplekst samfund? Er det en søgen efter ro og fordybelse? Eller er det simpelthen en glæde ved skønheden i musikken? For både Hildegards og Pärts musik er umiddelbart smuk. - Lyt selv!
(Fra DR Klub Klassisk, oktobers tema)

 

Lytteklubtemaet tager afsæt i DR-koncerten Mystica, som kan høres på DR

Læs mere om lytteklubben

Se baggrundsstof i DR Klub Klassisk bladreguide

Se artikel på DR's hjemmeside

Hildegard von Bingen er også spændende i en litterær sammenhæng. Se Litteratursidens omtale af Anne Lise Marstrand-Jørgensens roman: Hildegard

for at skrive en kommentar.
Materialer