Jazz i Højbjerg

01.10.19
Bibliotekar Per Hesselbjerg fortæller om efterårets fine jazzarrangementer på Højbjerg Bibliotek:

"Louis Armstrong sagde: “Never play anything the same way twice”. For nogen er det sikkert grund nok til ikke at lytte til jazz. For mig ligger fornøjelsen ved at lytte til jazz heri.

Jazzen er en organisk størrelse, der konstant er i bevægelse, og uanset om jeg hører f.eks. gammel New Orleans jazz, Hard Bop eller ny nordisk jazz, så udfordrer og inspirerer musikken mit sanseapparat.

Den udfordring tager vi op på Højbjerg Bibliotek gennem vores Lyt til jazz arrangementer. I foråret 2019 præsenterede vi – bibliotekar Per Hesselbjerg, samt Jes Halding og Henrik Schultz-Petersen, begge mangeårige medlemmer af Jazzselskabet Aarhus – fire 60 år gamle klassikere.

I efteråret tager vi tre personlige favoritter under behandling: Lee Morgans The Sidewinder, Bill Evans Waltz for Debby og Pierre Dørge & The New Jungle Orchestras Brikama. Desuden har vi gjort et scoop, når Niels Overgård, Danmarks flittigste jazzanmelder m.m. (jazznyt.com), fortæller om – og spiller eksempler på – de bedste jazzudgivelser i 2019 fra Aarhus, Danmark og internationalt."

Du kan læse mere om arrangementerne og bestille billet på www.aakb.dk/hojbjerg