Playlist: Canadisk heavy metal

01.02.21
Hvem vidste, at Canada har en virkelig stærk heavy metal scene? Lyt til vores playliste og lær den at kende.

Heavy Metal, som man spillede den i 70’erne og 80’erne, har for alvor fået en revival.

Den traditionelle heavy metal blev i slut-80’erne og start-90'erne overhalet indenom af den hårdere Death Metal og den farligere Black Metal. Siden trængte alle mulige andre genrer sig på og nye metal bands eksperimenterede på livet løs med at blande hiphop og andre inspirationskilder ind i deres musik.

Måske skal den nye bølge af bagudskuende heavy metal bands – også kaldet NWOTHM (New Wave Of Traditional Heavy Metal) - derfor ses som en modreaktion på et par årtier, hvor mainstream metalmusikken har bevæget sig længere og længere væk fra de gamle "dyder."

Sverige har længe haft mange heavy metal bands, men også i Canada er der vokset en virkelig stærk heavy metal scene frem, som du kan høre fremragende eksempler fra på vores playliste New Wave of Canadian Heavy Metal på Spotify.

Der er fokus på de ”nye” bands, så de helt store og gamle Canadiske bands som Voivod, Anvil m.fl. er der altså ikke blevet plads til i denne omgang. I stedet kan du (hvis du da ikke allerede kender dem) stifte bekendtskab med bl.a. Traveler, Riot City, Smoulder, Emblem og Gatekeeper.

Grammofonkoncert på Hasle Bibliotek

Hvis du er vild med heavy metal, må du ikke gå glip af Grammofonkoncerten på Hasle Bibliotek d. 22. marts hvor forfatter og vinyentusiasten Søren Genefke fortæller om det klassiske Iron Maiden album ”The Number of the Beast.”

Du kan læse mere om eventet og købe billet her: Grammofonkoncert- Iron Maiden.