Fællessang og andre online musikfællesskaber

21.04.20
Du kender sikkert allerede DR’s daglige fælles morgensang, men der er flere gode online musikfællesskaber derude.

Vi savner at synge med jer ude på bibliotekerne - men til gengæld er fællessangen genopstået på nettet og har taget hele Danmark med storm. Her finder du en række forskellige muligheder for at synge sammen:

Morgensang med Philip Faber
Hver morgen kl. 9.05 kan du åbne for DR på dit fjernsyn eller online på dr.dk og synge med, når dirigent Philip Faber holder morgensang for hele Danmark. Der er fælles opvarmning med stemmeøvelser først, og derefter synges der to kendte, danske sange.

Fællessang – hver for sig
Foreløbig fortsætter DR også succesen med en hel times fællessang med Philip Faber og Mads Steffensen hver fredag kl. 20-21. Det foregår igen direkte på dit fjernsyn på DR1 eller live på dr.dk.

Fællessang Online med Sangkraft
Måske har du sunget fællessang med Sangkraft på Dokk1 – og nu har den daglige leder af Sangkraft Aarhus, Christina Holm Dahl, taget initiativ til endnu et dejligt fællessangs-forum på online-platformen Zoom. Hun har fået følgeskab af frivillige kræfter fra Sangkrafts talentlinje for dirigenter, så der synges indtil videre dagligt – bortset fra de fredage, hvor der er fællessang på DR. Man kan følge med i begivenhederne enten på projektets Facebook-side eller ved at skrive sig op til et nyhedsbrev ved at følge linket her. Så får man dagligt besked i sin indbakke med invitation til Zoom-arrangementerne, listen over sange osv.

ALSANG Online
ALSANG 2020 er et stort projekt, som arbejder på at samle hele landet i en markering af 75-året for Danmarks befrielse i 1945. Projektet havde håbet at samle op mod 45.000 mennesker i Frederiksberg Have på selve befrielsesdagen den 4. maj, men det er naturligvis blevet udskudt. Der arbejdes på at finde en god alternativ løsning – men i mellemtiden kan man med fordel besøge siden ALSANG Online. Her kan man nemlig oprette en gratis profil og få adgang til tekster, professionelt indspillede klaver- og sangakkompagnementer samt artikler om en lang række af gode, danske sange.  

Danmark Synger
Danmark Synger er et fælles samlet initiativ fra en lang række aktører i det danske musikliv, som bl.a. arrangerede ’Danmark synger for dronningen’. Tjek deres hjemmeside her – under menupunktet ’Formen’ finder du en masse sjove og enkle øvelser og videoer, der kan varme stemmerne op og få jer i gang med at synge sammen hele familien.  

Coronakoncerter.dk
Trænger du til at høre nogle andre synge og spille, vil vi anbefale hjemmesiden coronakoncerter.dk. Her kan du streame et væld af koncerter – både live, mens de foregår, og som videoer bagefter. Der er både koncerter med masser af nye, spændende og mindre kendte bands, men også med navne som Lydmor, Moi Caprice og Peter Sommer. God fornøjelse!