ASO-strygere, foto: Nikolaj Lund

Et orkester rykker ud med levende musik

Af Anonym (ikke efterprøvet)
26.09.16
Gratis fyraftenskoncert med musikere fra Aarhus Symfoniorkester i Dokk1

I uge 39 turnerer musikere fra Aarhus Symfoniorkester til en række af byens skoler og lokalcentre. Ugen sluttes af med en festlig fyraftenskoncert i DOKK1’s Store sal fredag 30. september kl. 17. Rammerne er sat for et program med kendte og populære klassikere.

På programmet står bl.a. et uddrag af Griegs kendte Peer Gynt-suite og en Romance for violin og orkester af Beethoven. Der kommer inciterende toner i Zigeunerweisen af den spanske komponist Sarasate, der selv var violinvirtuos, og der kommer henførte klange i Oblivion af tango-komponisten, argentineren Piazzolla. Koncerten rundes festligt af med Jacob Gades Tango Jalousie.

I spidsen for ensemblet står Ian van Rensburg, som i denne sammenhæng optræder som "Stehgeiger". Og hvad vil det så sige? Jo, han leder orkesteret stående, mens han selv spiller violin, altså ”stående violinist”.

Til daglig er Ian van Rensburg koncertmester i Aarhus Synfoniorkester. Hvad det bl.a. indebærer, kan man se mere om i den lille portrætfilm: Mød en symfoniker

Koncerten er gratis. Velkommen til en god optakt til weekenden.