Foto af MART PRODUCTION fra Pexels

Aarhus Jazz Festival 2021

05.07.21
Aarhus Jazz festival byder på et overflødighedshorn af koncerter den 10-17. juli. Vi præsenterer nogle af musikerne, der spiller på festivalen.

Kulturlivet har været – og er – hårdt ramt af coronaepidemien, men det begynder at lysne. Flere store festivaler har godt nok aflyst årets koncerter, men Aarhus Jazz Festival løber af stablen 10. – 17. juli næsten som normalt.

Hvis du er til lækker vokaljazz kan du lytte til den estiske, men herboende, sanger Karmen Röivasepp, der med sin klare, perlende stemme fortryller publikum. Live Foyn Friis, Cæcilie Nordby og Sinne Eeg er andre store stemmer, du kan nyde under festivalen.

Guitaristerne Morten Haugshøj og Uffe Steen optræder i forskellige konstellationer, hvor de giver smagsprøver på hver deres unikke lyd.

Familiedynastiet Vuust, med fornavnene Clara, Christian, Frederik, Peter og Mikkel optræder både sammen og i andre sammenhænge, og Aarhus Jazz Orchestra, som næsten også kan betegnes som én stor familie, kan både høres sammen med sangere så forskellige som Caroline Henderson og Sort Sols Steen Jørgensen, samt til fire koncerter i Ridehuset, hvor de fejrer den legendariske komponist og arrangør Quincy Jones – det kan kun blive godt!

Vil du udfordres skal du høre klaver- og keyboardvirtuosen Jeppe Zeeberg, der optræder med en kvartet under det mundrette navn Jeppe Zeeberg and the Absolute Pinnacle of Human Achievement. Funky punk-jazz, som vil blæse dig bagover.

Den fremragende danske kvintet med den smukke nordiske tone, Bagland, anført af trompetisten Jakob Sørensen, spiller deres lyriske kompositioner til en koncert på Dokk1, hvor også årets Gaffelprismodtager afsløres.

Gaffelprisen uddeles af Jazzselskabet Aarhus og er Danmarks ældste jazzpris. Sidste år blev prisfesten aflyst, men forrige år gik prisen til Niels Overgård, jazzildsjæl og -anmelder. Du kan i november møde Niels Overgård til et arrangement, der er et samarbejde mellem Højbjerg Bibliotek og Jazzselskabet Aarhus. Her vil Niels tage pulsen på jazzen anno 2021. Læs mere her: Årets Jazz 2021.

Sidst, men ikke mindst, skal jeg slå et slag for ”de unge løver”. Dem er der heldigvis mange af, men opsøg fx den danske bassist Thorbjørn Stefansson, der efter at have uddannet sig i Sverige og Tyskland, igen slår sine folder i det danske og aarhusianske. Slut af med det otte m/k store band, Total Hip Replacement, som nok ikke kan betegnes som et jazzband, men jeg garanterer, at din krop vil reagere på de legende rytmiske grooves, som det yderst sammenspillede orkester er kendt for.

Hent programmet til festivalen på biblioteket, eller se det på Aarhus Jazz Festivals hjemmeside. Du kan også lytte til Aarhus Bibliotekernes playliste Aarhus Jazz Festival 2021 på Spotify, og få inspiration til en dejlig jazzfestival 2021.

Jazzabstinenser?

Hvis du efter festivalen har jazzabstinenser kan du kigge ind på Højbjerg Bibliotek i efteråret, hvor vi disker op med tre Lyt til jazz arrangementer – hygge, musik og viden ganske gratis:

 

Foto af MART PRODUCTION fra Pexels