Endelig! Aarhus Jazz Festival 2019 står for døren

29.06.19
Sommertid er jazz-tid! Glæd dig til et overflødighedshorn af danske og internationale jazz-navne på de mange festivalscener i Aarhus

Atter en gang bydes der på sommerjazz i smilets by, Aarhus, når døre, teltduge osv. slås op for den 31. festival. Det hele løber officielt af stabelen fra den 13. - 20. juli, men allerede fra fredag d. 12. juli kan man få de første jazz-indtryk. Det afsløredes på festivalens pressemøde 20-6-19.

Som alle de øvrige år er der både lokale og internationale navne at finde på festivalen. Der er store og små scener, der er traditionel jazz, moderne jazz, experimenterende jazz, børnejazz  - og en hel masse andet. Ved Ridehuset er Aarhus Jazz Orchestra gennemgående med temaet Cuban Big Band Nights. Ved Immervad arrangerer Jazzselskabet i samarbejde med SPOT/ROSA koncerter på SPOT-scenen ved åen.

På Dokk1 kan man opleve børnejazz - eller familiejazz, som det også kunne kaldes. En vis form for "free-jazz", mente talsmanden derfra, da talen faldt på børne-jazz-jam! Musikhuset byder på både gratis- og betalingskoncerter af høj standard - og så er der alle de andre steder..

Som noget særligt vil der i år være fokus på fortællingen om jazz i Aarhus. Her i 2019 er det 100 år siden, at den første jazz-koncert kunne opleves i byen, og det markeres på forskellig vis. Du kan opleve Talking Jazz-sessions, hvor der fortælles anekdoter og historier fra forskellig perioder, der er mini-udstilling på Dokk1 og plakatudstilling på Plakatmuseet i Den Gamle By.

På festivalen kan du opleve navne som Bill Frisell, Gregory Boyd Trio, Emil Otto, Caro Emerald, Cæcilie Norby, Gregory Porter, Adrian Cox, Uffe Steen, familien Vuust, Randers Big Band og - og - og. Med mere end 380 koncerter på ca. 43 spillesteder skulle der være god mulighed for at få en god jazzoplevelse.

Se hele programmet her: Aarhus Jazz Festival 2019

Oprindeligt skrevet af Kenth K. Nielsen, Det Kgl. Bibliotek - Aarhus // Bibzoom.

Materialer