Årets albums 2019: Metal!

17.12.19
Tak til 2019 for et dejligt ondt år i metallets tegn. Aarhus Bibliotekernes helt egen metalekspert OG bibliotekar, Mark, giver her sit bud på hvilke fem albums, der skilte sig ud som ekstra gode (eller.. i ét tilfælde: ekstra særligt).

Orm: Ir

Bornholmske Orm har lavet en stemningsmættet og ganske ambitiøs plade med blot to numre på henholdsvis 24 og 25 minutter. Det handler om tab og sorg og om den bornholmske natur og folklore. Absolut værd at gå ombord i.

Devil Master: Satan Spits on the Children of Light

Nu skal der fart over feltet! Det er punket, thrashet og tilsat en god sjat black metal og gammel kitchet skrækfilmsstemning. Og så bliver bandnavn og albumtitel næppe mere METAL!

Possessed: Revelations of Oblivion

Efter en albumpause på hele 32 år er death/thrash pionererne Possessed comeback og det gøres i den grad med stil. Velkommen tilbage!

Kampfar: Ofidians Manifest

Ingen årsliste uden norsk black metal. Kampfar har begået et glimrende og afvekslende album og så kan de opleves på Royal Metal Fest på Voxhall til april næste år.

Brutal Africa: The heavy metal cowboys of Botswana

Okay, her er der mere tale om en kuriøsitet end om kvalitet, for musikken på denne opsamling er ganske enkelt ikke ret god. Alligevel er der noget fantastisk befriende og fedt over, at der i Botswana er en lille med hårdkogt metalscene med læder og nitter og hele pivetøjet. Jeg kan i hvert fald ikke lade være med at smile.

Materialer