Foto: Liselotte Sabroe / ritau/scanpix
Foto: Liselotte Sabroe / ritau/scanpix (Fra forfatterweb.dk)

Vita Andersen er død

20.07.21
Hun debuterede med digtsamlingen Tryghedsnarkomaner i 1977, og blev siden kendt som forfatteren der gav stemme til de svage. Nu er hun død. 78 år gammel.

»Med Vita Andersen har dansk litteratur mistet en stor og betydningsfuld forfatter. Hendes værk vil leve videre i den indflydelse, det har haft på yngre forfatteres værker, og i sindene hos mange læsere,« skriver forlaget Gutkinds direktør, Jacob Søndergaard i en pressemeddelelse.

Vita Andersen bragede ind på den litterære scene i Danmark i 1977 med digtsamlingen ”Tryghedsnarkomaner”, og selvom den måske ikke var så populær hos anmelderne, gav den hende omgående en kæmpe læserskare. Hendes knækprosa, eller ”brækprosa”, som hun selv ironisk kalder det, ramte især tidens kvinder. Siden debuten har Vita Andersen skrevet i de fleste genrer. I 2017 udkom forfatterens sjette roman ”Indigo” der blev populær både hos læsere og anmeldere. Den roses især for sit nøgterne og koncise sprog der videregiver virkeligheden vibrerende sansende og stemningsfuld.

Dyk yderligere ned i den vigtige forfatter og hendes værker via disse links: 

Forfatterweb

Læs om Vita Andersens forfatterskab på Forfatterweb.dk. Klik her for at komme til loginsiden. Log ind med cpr/lånernummer og pinkode. 

Litteratursiden

Klik her for at læse om forfatteren på Litteratursiden (åbner i nyt vindue).

Forlaget Gutkind

Klik her for at læse om forfatteren hos hendes forlag Gutkind (åbner i nyt vindue).

DR.dk

Klik her for at læse om digtet Tryghedsnarkomaner på DR.dk (åbner i nyt vindue).

 

 

Materialer