Vinderen af den store læsedyst 2019 er fundet

06.03.19
12 familier har læst 111.837 sider tilsammen i februar måned

I februar har 12 familier dystet om at blive den mest læsende familie på Risskov Bibliotek. Nu er konkurrencen slut, og familierne har tilsammen læst over 111000 sider. Lørdag d. 2. marts blev de tre vinderfamilier fundet. Sammen med 9 andre familier har de dystet om at blive den mest læsende familie på Risskov Bibliotek.

Hver uge har familierne meldt ind hvor mange sider, de har læst og resultatet blev regnet ud i gennemsnit, så hver familie havde lige store vindermuligheder, hvad enten familierne bestod af to eller seks familiemedlemmer.

Det er godt at læse sammen. Undersøgelser har vist os, at børns læsevaner afhænger af, om forældrene læser. Desuden har de fleste børn også brug for hjælp fra de voksne for at få styrket læselysten. Under den store læsedyst har familierne har læst sammen, hørt lydbøger og læst selv. De har læst aviser, romaner, krimier, tegneserier, kogebøger, biografier – ja, stort set alt med ord på siderne er blevet slugt i stor stil! Familiernes læsevaner er, efter egne udsagn, blevet boostet, og de har talt meget sammen om det at læse.

Det er tredje år i træk, at Risskov Bibliotek afholder den store læsedyst. Der er i år kommet nye deltagere til, mens der også er kommet nye familier til. Den yngste læsedystdeltager var 2,5 år gammel mens den ældste var en mormor. Alle i familien er nemlig velkomne til at læse med! Vinderfamilien løb af med en bogpræmiepose med biograf- og snackbilletter sponsoreret af Nordisk Films Biografer samt bogpræmier fra Gyldendal, Aarhus Universitetsforlag og Tellerup, som også sponsorerede præmier til anden og tredjepladsen.

Her kan I se rækkefølgen på de stor-læsende familier.

1. plads Team Faber

2. plads Familien Lindholm Larsen

3. plads Team Nøttrup

4. plads Team Kofoed

5. plads Team Sørensen

6. plads Andegummistøvler

7. plads Godnatlæserne

8. plads Familien Kremke

9. plads Familien Kidde Stampe

10. plads Hold-Sammen

11. plads Team Superreaders

12. plads Læseuglerne