Vil du dele din historie?

09.03.18
Invitation til skriveworkshop for unge kræftpatienter og deres pårørende, læger og sygeplejersker

Fortællinger til gensidig forståelse...
Vil du fortælle din historie? Og bringe den i spil for at inspirere til bedre forhold mellem patient, pårørende og sundhedsprofessionelle?

Workshoppen afholdes af Aarhus Universitet 22. marts 2018, 16.00-20.00 og vil bestå af en forfattersamtale efterfulgt af en skriveworkshop, som er åben for både yngre kræftpatienter (15-39 år) og pårørende samt læger og sygeplejersker, der arbejder med denne patientgruppe.

Vi har inviteret den anerkendte norske forfatter Vigdis Hjorth til at fortælle om sit forfatterskab, og om teknikker til at skrive om personlige erfaringer. Derefter vil der blive afholdt en workshop, hvor deltagerne får mulighed for at skrive om deres liv på hospitalet fra forskellige synsvinkler. Lektor Carsten Stage fra Nordisk Institut på Aarhus Universitet forsker i sygdomsfortællinger og vil efterfølgende skrive en akademisk artikel om eksperimentet, fortællingerne, deltagernes oplevelse af arrangementet og potentialerne i at bruge sådanne arrangementer i sundhedssektoren i fremtiden. Den planlægges udgivet i ”Ugeskrift for læger”. Historierne vil ligeledes blive gjort tilgængelige i anonymiseret form på en fælles digital platform, ”Den europæiske historie”, og for folkeskolelever i de europæiske lande, som deltager i SILO-projektet.

HUSK at medbringe din egen computer! Vi sørger for at der er papir og blyanter!

Hvornår: Torsdag 22. marts 2018 fra kl. 16.00-20.00.
Hvor: Heimdalhuset, Peter Sabroes Gade 1, 8000 Aarhus C,
Forplejning: Kage/kaffe/sandwich
Tilmeldingsfrist: 15. marts 2018 af hensyn til forplejning

Tilmelding
For tilmelding og for at høre mere om projektet kontakt Katrine Solvang, e-mail: katrinesolvang@au.dk, telefon 40873919 eller lektor Carsten Stage, e-mail: norcs@cc.au.dk. Tilmelding efter først til mølle princippet

Arrangeret af Authors in Aarhus, en international forfatterscene realiseret i samarbejde mellem Aarhus Universitet og Aarhus Kommunes Biblioteker

Læs mere om projektet her: http://authorsinaarhus.dk/creativeeurope/