Vi fejrer Verdens Poesidag med lokale digtere

18.03.16
Kom og oplev de to lokale digtere Therese Helga Emborg og Poul Lynggaard Damgaard, når poesien skal fejres mandag den 21. marts.

FN-dag

Verdens Poesidag er en FN-dag, som er blevet markeret hvert år siden 1999. Det skyldes poesiens specielle indflydelse på os som individer og folkefærd. Når vi hører en digtoplæsning, minder det os om, at vi alle sammen deler den samme skæbne her i livet.

 

Oplev lokale digtere i uformelle rammer

Vi vil befinde os på Rampen, hvor I kan høre oplæsninger, få lidt anbefalinger og se et udvalg af lyrik ved vores pop-up udstilling mandag den 21. marts kl. 15:30 til 16:15.

 

Om Poul Lynggaard Damgaard

Poul Lynggaard Damgaard (f. 1977), har udgivet Boks Sepia (2013), Disk Habitat (2014) og Stedets Omvendte Beklædning (2015). Han er også trykt i bl.a. Hvedekorn, antologien Klynger og Hagla. Hans digte er ofte fragmentariske billeder, der indrammer forskellige følelser. Desuden er han er student fra Odder Gymnasium i 1997 og er dansk og billedkunstlærer fra Skårup Seminarium 2004.

 

Om Therese Helga Emborg

Therese Helga Emborg (f. 1989) studerer Litteraturhistorie på Aarhus Universitet. Hun var en del af antologien fra skrivegrupperne hos Godsbanen, "Den som er fremme", fra 2014. Hendes skrivestil er ofte et samspil mellem det humoristiske og det lyriske.

 

En stille fejring af poesien

Vi samles for at høre, hvordan ordene kan komme til udtryk, når to forskellige lyriske universer foldes ud. Lyrikkens store styrke er, at den kan rumme ellers uhåndgribelige følelser, tanker og oplevelser; eller simpelthen sætte tankerne i gang via modtagelsen af ordenes rytmik og billeddannelse.

I kan tilmelde jer Facebook-eventen her.

Materialer