Udstilling: Wunderkammer af Cecilie Lolk Hjort

14.11.17
Oplev en udstilling af poetiske leksika på Dokk1

Hvordan bruger vi sproget til at kategorisere og beskrive verden? Forfatter Cecilie Lolk Hjort provokerer vores opfattelse af sandhed i sine to poetiske leksika Noahs ark (2010) og Sputnik 2 (2016), som er blevet til udstillingen Wunderkammer. Her er hver udstillingsgenstand sat over for en tekst fra en af bøgerne, fx illustrerer et lyserødt stearinlys teksten ”Påfugl”, en gennemsigtig kasse ”Kat” osv. Udstillingen er ligesom bøgerne legende, sjov og underfundig og bestemt ikke 1:1. En udstilling, som sætter både børns og voksnes tanker i gang.

Nogle genstande er skabt af forfatteren, men de fleste er readymades hentet i butikker som Søstrene Grene, Flying Tiger og Amazon. Hunden ”My Little Laika”, som også er på omslaget af Sputnik 2, er skabt af den finske kunstner Mari Kasurinen.

Et Wunderkammer eller raritetskabinet er en encyklopædisk samling af genstande, et slags mikrokosmos for verden.

Cecilie Lolk Hjort (f. 1984) debuterede i 2006 med brevsamlingen Små eksplosioner – Breve fra Josef (forlaget Spring). Efterfølgende har hun bl.a. udgivet de poetiske leksika Noahs ark (forlaget Nulpunkt, 2010) og Sputnik 2 (forlaget Ekbátana, 2016) samt bogobjektet Paranoiadigt (Weltschertz, 2013). 

Udstillingen kan opleves fra d. 13. november-3. december i Dokk1s åbningstid

Materialer