Tre i top - Bogcafé online

08.06.20
I maj måned gik Aarhus bibliotekernes bogcaféer online. Her kan du se hele listen og top tre fra den tredje bogcafé, der blev afholdt tirsdag d. 26. maj. Online Bogcafé vender tilbage d 23. og 30. juni med gode anbefalinger til din sommerferielæsning.
Materiale

Pigen Helle vokser op i Nordsjælland i 1980’erne sammen med sin far. Helle er blevet trænet både mentalt og fysisk af sin far, til at kunne overleve diverse katastrofer. Helles far er nemlig bange for katastrofer, især flystyrt og atomulykker.
Selvom Helle kan overleve alt det utænkelige, så har hun svært ved at navigere rundt i det sociale liv. Samtidig er hendes krop begyndt at forandre sig, hun er ved at blive en ung kvinde. Det er en lille roman om at være bange, om at turde sige fra og om at blive voksen i et skræmmende samfund.    

Materiale

Denne bog er beretning af den kurdisk-iranske journalist, forfatter, aktivist, filmproducent menneskerettighedsforkæmper og flygtning Behrouz Boochani. Efter at han forsøgte at flygte fra Irak, bliver han samlet op ved Australiens kyst og sendt til Manus Island, som er en ø i Stillehavet nord for Papua Ny Guinea. I fem år er han internereret i denne flygtningelejr, og må leve under umenneskelige forhold.    
Bogen er hans litterær vidnesbyrd om de grufulde og chokerende oplevelser som han og andre flygtninge har været udsat for i denne flygtningelejr. Tekstbid for tekstbid har han smuglet ud fra dette sted i form af sms’er.

Materiale

Skøn, spændende og hjertevarm saga/slægtshistorien om tre generationer der har boet i huset på Palermovej. Det hele starter med et falleret russisk cirkus, en flodhest og en tragisk død. Det udløser en ulykkelig kærlighedshistorien, og af uransagelige veje kommer den tidligere russiske cirkusprinsesse til Danmark og flytter ind i huset på Palermovej.  

 

Sæt kryds i kalenderen den 23.6 og 30.6 hvor vi holder bogcafé igen:

Klik og bestil billet til bogcafé den 23.6

Klik og bestil billet til bogcafé den 30.6

Materialer