Tre i top - Bogcafé online

03.06.20
I maj måned gik Aarhus bibliotekernes bogcaféer online. Her kan du se hele listen og top tre fra den tredje bogcafé, der blev afholdt tirsdag d. 19. maj. Online Bogcafé vender tilbage d 23. og 30. juni med gode anbefalinger til din sommerferielæsning.

En ung kvinde flytter til Vestjylland, hvor hendes kæreste er lærer på en højskole. Hun får arbejde på den lokale avis som brevkasseskribent og forsøger at få nye venner. Hun vil det bedste, men hendes bulderbasseagtige facon gør det lidt svært at falde rigtig til. Som i forfatterens tidligere udgivelser består romanen af flere forskellige tekstformer: der er den klassiske romanform, men derudover består romanen også af brevene fra brevkassen samt (anti)højtskolesange, som hun skriver sammen med Sebastian, der også er gift ind i højskolelivet. Med vanlig humoristisk stil skildrer Stine Pilgaard den menneskelige akavethed med præcision. Hovedpersonen skal fx lærer god social adfærd af Anders Agger, og det er ganske stilfærdigt og ustyrligt morsomt! Genreblandingen fungerer upåklageligt og bidrager med både små grin og elegante observationer af menneskers sporadiske skøre adfærd.

Livet som alenemor er kaotisk, og det er svært både at huske madpakker, skiftetøj og mødetider på én gang. En rå og kaotisk fortælling om udsatte liv.

Johanne bor alene med sin søn Tore. Hun er intelligent og fik skolens højeste snit i gymnasiet. Men livet som alenemor er kaotisk og forsøget på at få hverdagen til at hænge sammen drukner i øl og billig vodka. Pædagogerne i Tores børnehave er bekymrede for drengen, der dag efter dag møder op i børnehave snavset og uden madpakke, og de bliver nødt til at lave en indberetning. Johanne møder tilfældigt Dima, der opholder sig ulovligt i Danmark og deres liv flettes ind i hinanden En meget fin og velskrevet lille roman om livet på kanten af samfundet. Sproget er råt og ufiltreret, og man kan næsten lugte det snavsede tøj og håndklædet, der aldrig bliver skiftet. Man kan se den lille lejlighed for sig, hvor skidt og rod og dårlig samvittighed hober sig op. Johanne forsøger at leve op til de forventninger, der er til livet som kvinde og alenemor, men det hele bliver en uoverskuelig opgave for Johanne, der i stedet for at tage imod den hjælp, der viser sig for hende, skubber alting fra sig - alting på nær sin søn

En kærlighedserklæring til helt almindelige fædre, der viser sig ikke at være helt almindelige alligevel. For læsere af "far-litteratur" og romaner om familierelationer.

Igennem en samtale med en journalist fortæller fysikeren William historien om, hvordan han efter et møde på en restaurant i Oslo med sin far, legetøjsbutiksindehaveren Erasmus Abelson, endte i Kina på jagt efter sin forsvundne storesøster Liz. Han fortæller også om, hvordan den rejse ændrede alting, og om den forbløffelse, man rammes af, når man opdager, at ens allernærmeste slet ikke er sådan, som man gik og troede. Romanen fortælles til et "du" som på én gang er journalisten Nina, men også læseren. Den direkte læserhenvendelse gør romanen velegnet til højtlæsning.

En original far-søn fortælling, der er spækket med kærlighed og nysgerrighed få faderfiguren og hans rolle i barnets liv. En velskrevet roman fyldt med erkendelse af, at et hverdagsliv kan gemme både store fantasier og eventyr. Der er mange musik- og litteraturreferencer, som det er underholdende at gå på jagt i. Jagten på den forsvundne søster og udredningen af farens liv giver romanen et detektivagtigt spor, som holder læseren til ilden, også når det bliver lidt vel konstrueret.

Sæt kryds i kalenderen den 23.6 og 30.6 hvor vi holder bogcafé igen

Klik og bestil billet til bogcafé den 23.6

Klik og bestil billet til bogcafé den 30.6

Materialer