Top tre - bogcafé online

14.05.20
Hver tirsdag i hele maj måned kan du deltage i Aarhus Bibliotekernes online bogcafé med Karina og Louise. Her er top 3, samt hele listen med de bøger, som Louise anbefalede til bogcafeen tirsdag den 12. maj.

Hovedpersonen Helene er misbruger. Hun bevæger sig rundt i et misbrugsmiljø, hvor hun lever for at opnå den næste rus. Hun møder bandemedlemmet Sammy, der er midlertidigt ekskluderet af bandemiljøet på grund af sin afhængighed til stofferne. Helene og Sammy er forelsket, både i stofferne og hinanden, men realiteterne er hårde, når man skal have det næste fix.

Det er et råt portræt af en barsk underverden, hvor kærlighed til stoffer går hånd i hånd med Helenes vrangforestillinger og psykoser.

Nikolaj er forældreløs. Han er søn af den legendariske popsanger Grith Okholm. 10 år efter at begge Nikolajs forældre er døde i et færdselsuheld, kan han stadig ikke finde ud af være menneske og passe ind i sociale sammenhænge. Han er endt i en ond spiral af druk, vold og selvhad.

Hans søster kan ikke længere rette op på ham, og hun føler sig magtesløs i forhold til Nikolaj og det han gør med sit liv og alle de penge han arvede efter forældrenes død. Nikolaj har ingen venner, men en aften, møder han i sin egen stue en mand der kalder sig Jesus Kristus. Han vil gerne være venner med Nikolaj. Nikolaj skal bare blive et bedre menneske! Dette venskab sætter gang i en lang og noget aparte dannelsesrejse, som går mod Vestjylland, nærmere bestemt byen Tarm.

Det er en absurd roman, hvor man læser bliver mødt at både blod, snot, humor og tårer.  

Rørende og ærlig biografi af og om skuespiller Henning Jensen.

I 1978 blev den unge skuespiller Henning Jensen ramt af en voldsom depression. I det næste lange stykke tid måtte han indstille karrieren midlertidig, for at genvinde sit liI sin søgen for erkendelse og helbredelse af denne udraderende sygdom, møder han en del behandlere, der alle lover helbredelse, men mange gjorde sygdommen værre. Dette er en af smukkeste og velfortalte bøger der er skrevet om emnet - depression.

 

I hele maj inviterer biblioteksmedarbejdere Louise Ryge Duus og Karina Høyer hjem i deres stue og byder på læseinspiration til sommeren. Bogcaféerne foregår online via platformen Teams. Meld jer til bogcaféerne her:

 

Bogcafé med Karina - tirsdag den 19. maj kl. 16.00

Bogcafe med Louise – tirsdag den 26. maj kl. 16.00     

Materialer