Top tre - Bogcafé online

07.05.20
I maj måned kan du opleve Aarhus bibliotekernes bogcaféer online. Her kan du se hele listen og top tre fra den første bogcafé, der blev afholdt tirsdag d. 5. maj.


Liv er folkeskolelærer og oplever, at hun pludselig føler sig meget magtesløs i sin tilværelse. Privat bor hun med sin meget strukturerede og meget skrukke kæreste, Dan, der meget gerne vil have parforholdssamtaler og børn. Men Liv ved slet ikke, om børn er noget for hende. På arbejdet som klasselærer i en 0-klasse bliver Liv og resten af lærerteamet og klassekammeraterne udfordret af den lille dreng, Ludvig, der tester alles grænser. Og når man er på kanten af sine egne grænser, så er det svært at tage de rigtige beslutninger.


En letlæst roman med et kortfattet, humoristisk og direkte sprog. Liv er ikke specielt sympatisk, men magtesløsheden, som Liv oplever både på arbejde og i sine personlige relationer er genkendelige og på én gang smertelige og humoristiske.

I efteråret 1942 rejser Harriet fra Danmark til München efter at have mistet sin ægtemand i krigen. Hjemme efterlader hun sine to små drenge på et børnehjem, mens hun indlogerer sig hos Gudrun og Klaus i München. Gudrun og Klaus lever en tilsyneladende moralsk skruppelløs tilværelse som en del af den nazistiske overklasse.
En barsk roman om krigens og kærlighedens vanvid. Og også en roman om, hvordan alting bliver en underlig gråzone, hvis man er for bange for at stille sig ét sted og blive stående der.

Kan man sætte sig selv i dvale og undgå den verden man lever i? En moderne fortælling om (dårlig) moral, egoisme og ensomhed. Den navnløse hovedperson har tilsyneladende det hele. Hun er ung, smuk og nyuddannet fra et Ivy League-universitet. Hun bor i den helt rigtige lejlighed i den helt rigtige del af New York på Manhattan og lever af sine forældres arv. Året er 2000 og det lader til at alle døre er åbne, og den moderne, kulturradikale verden ligger for hendes fødder. Men hun vil ikke andet end at sove. Og takket være den moderne verden, så er netop det måske muligt. Måske er en kemisk dvale den eneste vej væk fra alt det, hun ikke kan overskue.

 

I hele maj inviterer biblioteksmedarbejdere Louise Ryge Duus og Karina Høyer hjem i deres stue og byder på læseinspiration til sommeren. Bogcaféerne foregår online via platformen Teams. Meld jer til bogcaféerne her:

Bogcafé med Louise - Tirsdag d. 12.maj kl. 16

Bogcafé med Karina - Tirsdag d. 19. maj kl. 16

Bogcafé med Louise - Tirsdag d. 26. maj kl. 16

Materialer