Ny udstilling på LitteraturStedet: Fra barndom til fiktion

Thomas Korsgaard og Daniel Boysen i samtale om erindringens stof

Af Anonym (ikke efterprøvet)
07.09.18
Tirsdag d. 25. september byder Litteraturstedet og Åby biblioteks venner indenfor til en aften i barndommens land.

Et sted, der for de fleste står for en bekymringsfri og lykkelig tid i familiens favn, men der findes et andet Danmark. Et sted ikke så langt fra du og jeg, men uendelig langt fra kernefamiliens ligusterhæksromantik. Et sted, der rimer på omsorgssvigt, vold, misbrug og sammenbrud.

Det er dét sted, det land, vi besøger i Thomas Korsgaards to romaner Hvis der skulle komme et menneske forbi (2017) og opfølgeren En dag vil vi grine af det (2018) samt Daniel Boysens Fordi Ilden er vores (2016).

Erindringens stof

Det er to forfattere og to forfatterskaber, som begge trækker på det samme stof - erindringens stof. Et materiale, der i sig selv er bedragerisk, fordi det ændrer sig i takt med den, der erindrer. Det samme kan man fristes til at sige om litteraturen, der på den ene side binder sig tæt til virkeligheden og forfatteren, men på den anden side har et ganske selvstændigt liv på papirets blanke overflade.

Aftenens samtale vil kredse om overgangen fra barndom til fiktion i litteraturens og ikke mindst erindringens forunderlige verden.

Arrangementet finder sted på Åby bibliotek i Sal 1 fra kl.19.00 -20.30.

Billetterne koster 60 kr. og kan købes her

 

Materialer