Stine Pilgaard vinder De Gyldne Laurbær

Af Anonym (ikke efterprøvet)
27.05.21
Boghandlernes store bogpris - De Gyldne Laurbær går denne gang til Stine Pilgaard for hendes roman "Meter i sekundet". Stort tillykke til Stine Pilgaard.

"Det er megafedt, jeg er overvældet, og det havde jeg aldrig nogensinde regnet med. Og så er jeg ved at blive lidt fuld."

Humoren fornægter sig ikke, da DR onsdag fanger den glade prismodtager med et glas champagne under arrangementet. Eller da Berlingske tager fat i hende:

"Jeg havde det som dronning Margrethe, der træder ud på balkonen til sin fødselsdag."

Det er netop den humor, som allerede har taget anmelderne og læserne med storm, og nu også boghandlerne, hvor over halvdelen har stemt Meter i sekundet ind som en sikker vinder af Boghandlernes store pris, De Gyldne Laurbær 2020.

Stine Pilgaard har skrevet en sprogligt veloplagt komedie om kærlighed og normalitet og om en ung kvinde, der (modvilligt) involveres i højskolelivet i Vestjylland, hvor hendes bulderbasseagtige adfærd gør det lidt svært at skabe nye relationer. Bogen er en (komisk) kærlighedssang til sproget, samtalen og det stærkt underholdende møde mellem to (ord)kulturer.

Klik på billedet - åbner op i nyt vindue.

Stine Pilgaard på Litteratursiden

Stine Pilgaard på Forfatterweb

Materialer