Solbiens brod. Krøniken om Morika 2 af Sidsel Sander Mittet

27.07.17
Andet bind i den spændende krønike om Morika viser med imponerende nerve, at Sidsel Sander Mittet og fantasy er et match made in heaven.

Sidsel Sander Mittet er en uforlignelig historiefortæller, som virkelig ved, hvordan man fastholder læseren med et medrivende plot proppet med drama, kærlighed og girl power, så man har mere end svært ved at slippe bogen. Morika universets magi er noget helt unikt, det spiller bare på den der særlige måde, hvor man som læser tænker ’Yes, det havde jeg ikke set komme’ og samtidig bruger Mittet Morikas myter og sagn til at sætte fokus på vigtige problematikker som undertrykkelse, folkedrab, seksualitet og ligestilling, som desværre er let genkendelige fra vores egen verden.

Itua og Aaton er fanget i det politiske spil mellem morikanere og hilaer. Afsløringen af deres forhold har bragt dem i strid modvind med deres respektive folk, og uanset hvad de gør, eller hvem de holder med, bliver de anset for forrædere. Men kærlighed gør stærk, og Itua og Aaton har ikke opgivet håbet om at få hinanden på trods af, at deres fælles fremtid virker nok så usandsynlig. Den politiske overmagt har på begge fronter gang i komplicerede rænkespil og skjulte dagsordner, som gør det mere end svært og ganske farligt at finde ud af, hvem man kan stole på. I spindet af løgne og forræderiske magthavere må Itua og Aaton træde varsomt for ikke selv at blive opslugt i sumpen af bedrag.

Anmeldt af Pia Bechmann, Aalborg Bibliotekerne

Materialer