Skuffende nyhed om Game of Thrones serien

Bog 6 i den populære serie lader vente på sig, og tv-seriens næste sæson er lige om hjørnet - hvad nu?
I weekenden fik mange den nyhed, de havde frygtet. Den længeventede sjette installation, Winds of Winter, i George RR Martin's populære serie En Sang om Is og Ild (ofte også kaldet Game of Thrones) er ikke klar til udgivelse.
 
Der har været rygter fyldte af håb og drømme om, at bogen skulle udkomme i foråret 2016 tidsnok til, at fans kunne nå at læse den, inden tv-serien Game of Thrones i april 2016 kommer buldrende med næste sæson - skæbnesæsonen, der som muligvis den første af sin art nu indhenter og overhaler det materiale, den er baseret på.
 
George RR Martin fortæller på sin blog, at det er med dyb skuffelse, at han må fortælle, at bogen ikke er færdig. Han har skrevet hundredevis af sider, men 2015 har været et travlt år tætpakket med begivenheder, rejser og arrangementer. Han har haft såvel gode som dårlige skrivedage, og nogle gange er det som forfatter bare nødvendigt at gå tilbage og slette eller omskrive store dele af det, man ellers troede, man var færdig med.
 
Han havde oprindeligt en deadline, der hed Halloween 2015, men den kom og gik, og hans forlag, der er lige så opsat på at få bogen ud som os andre, gav ham en ny deadline, der hed ved årets slutning - så kunne de godt lige nå at ordne det hele. Men Martin kunne ikke. Han forsøgte, men det lod sig ikke gøre. Winds of Winter er ligesom de foregående bøger et massivt monster af en bog, og han jonglerer med en enorm historie og et utal af personer, der hver har deres intrikate historie.
 
Men hvad så med tv-serien og potentielle spoilers? For nu afslører den jo noget, vi endnu ikke har nået at læse om!? kunne man fristes til at råbe. Også her har Martin dog et svar. Nogle af de spoilers, man vil støde på, er slet ikke spoilers. For tv-serien har udviklet sig ved siden af bogen, og der er sket utallige ændringer, små som store, undervejs. Nogle er eksempelvis døde i bøgerne, men er det ikke i tv-serien, og omvendt. Sådan vil det fortsætte. Bøgerne er muligvis gospel for nogle, men tv-serien kører sit eget show nu.
 
Martin skriver ydermere, at bogen er færdig, når den er færdig. Nu, hvor den alligevel ikke når ud inden næste tv sæson, vil han ikke stresse yderligere over det og sætter ingen ny potentiel udgivelsesdato i spil. Som den engelske forfatter Neil Gaiman tilbage i 2009 skrev, da utålmodige fans blev spydige, da Martin's bog nr. 5 lod vente på sig - "En forfatter er ikke en maskine, og intet godt kommer af at jage med dem".
 
Vi må bare væbne os med tålmodighed og huske på, at en forsinket men fantastisk bog er langt bedre end en forhastet bog fuld af fejl og mangler - eller slet ingen bog overhovedet!

Oprindeligt skrevet af ibj, Randers Bibliotek.

Tags
Materialer