Praktikanten anbefaler

27.11.17
På bibliotekerne er der mange praktikanter, der elsker at læse. Her kommer de med anbefalinger til nogle af bøger, de er allergladest for.


​Britta, praktikant på DOKK1Det europæiske forår
af Kaspar Colling Nielsens: "Rå samfundssatirisk roman, som kommenterer på det moderne Europa. Fortællingen bevæger sig hele tiden på grænsen til det utænkelige. Jeg kan godt lide den slags sci-fi, hvor handlingen er placeret fremme i tiden, men ligger meget tæt på vores egen tid".

Rud af Kamilla Hega Holst: "Holsts nye bog er en vild oplevelse. Det er en psykologisk thriller, som er svær at slippe, når man først er kommet i gang."

1Q84 af Haruki Murakamis: "Trilogien 1Q84 er en fascinerende læseoplevelse. De forskellige virkelighedsniveauer i fortællingen fører langsomt læseren ind i et univers af uforudsigelige hændelser. En magisk bog."

Om et klaver af Signe Brønserud: "Jeg kan godt lide at følge med i de danske debutanter. Signe Brønserud udgav sidste år denne perle. Henning er single og klaverstemmer, men savner følelsen af fremdrift og mening i sit liv. Han beslutter sig for at bygge et klaver. Mens det minutiøse håndværksmæssige projekt skrider frem, fjerner han sig mere og mere fra verden. Men det er noget andet end klaveret, der skal få ham tilbage."

Emma, praktikant på Åby Bibliotek

Hus og hjem af Marilynne Robinson: "En moderne amerikansk klassiker, som handler om to forældreløse søstre og deres forunderlige opvækst. Marilynne Robinson har et fantastisk sanseligt sprog og skriver smukt om at være menneske og skulle finde sin plads i verden."

Rejse i mørket af Jean Rhys: "En virkelig stærk fortælling om en ung kvinde i 1920’ernes London som får penge og gaver for at have sex med ældre, ofte gifte mænd. En bog der viser, at sugardating bestemt ikke er en ny opfindelse. Læs den for eksempel hvis du blev rørt eller provokeret af DR3´s dokumentarserie ”Gina Jaqueline – en sugardaters fortælling”.

I min sidste time af William Faulkner: "En roman der gennem forskellige synsvinkler skildrer en families håndtering af deres mors begravelse. William Faulkner blev i 1949 tildelt Nobelprisen i litteratur for sit banebrydende arbejde med at beskrive almindelige sydstatsamerikanere og verden set gennem deres øjne."

​Sofie, praktikant på Tranbjerg Bibliotek

Bogtyven af Markus Zusak: ”Historien om en niårig pige, der samler på ord under Anden Verdenskrig, fortalt af selveste Døden. Det er præcis lige så gruopvækkende, medrivende og fantastisk som det lyder.”

Ulveøen af Lajla Rolstad: ”En stille og ydmyg bog om at rejse ud i verden og være alene med sig selv. En på én gang foruroligende og livsbekræftende læseoplevelse.”

Det splintrede hav-serien af Joe Abercrombie: "Vanvittig god fantasy-serie, der bæres frem af velafrundede karakterer og deres kamp for at finde en balance mellem krig og fred. Kan varmt anbefales."

Sofie, praktikant på Åby Bibliotek

​Intet nyt fra Vestfronten ​af Erich Marie Remarques: "Denne antikrigsklassiker gjorde et kæmpe indtryk på mig. De vilde skildringer af livet i 1. verdenskrigs skyttegrave står for mig som en oprørende og meget fysisk oplevelse.

​Ved Vejen ​af Herman Bang: "Et hovedværk i dansk litteraturhistorie, der altid fortjener en genlæsning. Herman Bang, melankoliens mester, skriver simpelthen så indfølende og flot om stationsforstanderinden Katinka Bais bittersøde kærlighedsliv.

Persepolis ​af Marjane Satrapi: "Selvbiografisk graphic novel i to bind, der beskriver Satrapis barndom og ungdom i Iran under og efter den islamiske revolution i 1979. Virkelig spændende, sjov og rørende læsning.

Materialer