Pigernes bogklub har læst Vores kemiske hjerter

Af Anonym (ikke efterprøvet)
22.11.18
YA-romanen Vores kemiske hjerter er en kærlighedshistorie af en slags. Sådan fortæller hovedpersonen Henry i hvert fald i starten af bogen.

Henrys første forelskelse sker, når pigen Grace starter på hans skole. Grace er meget anderledes end alle de andre; hun går i alt stort drengetøj, hendes hår er ikke redt eller vasket, og så halter hun og går med stok. Grace er meget indelukket, så det er først, da hun og Henry begge tilbydes at blive skolebladets nye redaktører, at de overhovedet snakker sammen. Henry bliver nemlig sur over, at hun siger nej tak til tilbuddet, og da hun går sin vej, løber han efter hende. Det er starten på, at de tit følges hjem fra skole. De får en fast rutine, hvor de følges hjem til hendes forældres hus for at tage hendes bil, som Henry så kører hjem til sig selv og Grace går videre derfra. Det virker lidt skørt, når man først læser om det, men det giver mere og mere mening, jo længere ind i historien, man kommer.
En dag Henry finder ud af, at Grace altid går hen til kirkegården og sætter sig ved en gravsten. Selvom han er nysgerrig, spørger han ikke Grace om det. Han vil gerne have, at hun selv skal have lyst til at åbne sig for ham. Ligeså langsomt kommer Grace dog ud af sin skal, og Henry og Grace bliver rigtigt gode venner og begynder at arbejde på skolebladet sammen. Henry og Graces venskab har både op- og nedture, og det gør deres kærlighedshistorie meget realistisk. Det er nemlig ikke sukkersødt og rosenrødt det hele.
Vores kemiske hjerter er en god YA-roman, hvor vi lærer karaktererne at kende samtidig med, at de lærer hinanden at kende. Det fungerer rigtig godt. Historien er ret trist, for der er sket noget forfærdeligt med Grace, men Henry har to gakkede venner, Lola og Murray, som giver et super afløb for al dramaet, så bogen er slet ikke så tung at læse.

Bogen er godt skrevet, den er både sjov og alvorlig. Den har en speciel og anderledes kærlighedshistorie, og det kunne vi godt lide.

Pigernes bogklub giver Vores kemiske hjerter 4 stjerner ud af 6.

Materialer