Stor familie er samlet til solnedgang på stranden

Oversete perler: 6 sommerromaner om familiens bånd

19.06.22
På eReolen vil de gerne give dig lidt mere end det, du ledte efter. Derfor anbefaler de her seks skønne sommerromaner om familie, som du måske ikke har hørt om, men som uden tvivl giver masser af gode timer i hængekøjen.

Nina Wähä – Testamente: En kraftfuld og stor roman om en mor og en far, deres tolv børn – fjorten alt efter, hvordan man regner – og en mørk familiehemmelighed. Testamente er en stærk familiehistorie, der udspiller sig i den finske del af Tornedalen i 1980’erne. En barsk og gribende roman, du sent glemmer.

Stefan Hertmans – Min bedstefars himmel: Kort før sin død overdrager forfatterens morfaren sine notesbøger, og i en blanding af roman og essay stykkes hans livshistorie sammen – en historie om fattige kår i opvæksten, kærligheden til faderen og de gruopvækkende oplevelser som soldat i 1. verdenskrig. Bogen blev bl.a. udråbt til en af New York Times Top 10 Best Book of the Year og er en stærk familiefortælling og et enestående indblik i Europa omkring 1. Verdenskrig.

Laurie Frankel – Sådan er det altid: Et rørende hverdagsdrama om en families kamp for et bredere normalitetsbegreb og om en lille drengs kamp for at finde sig selv på trods af andre menneskers fordomme. Claude er fem år og drømmer om at blive en prinsesse eller bare en pige ved navn Poppy, og det sender familien på en mental og fysisk rejse – en rejse fyldt med kærlighed og håb.

Emily Gunnis – Pigen i brevet: Trænger du til et andet take på familielivet, skal du måske give dig i kast med denne stærke thriller baseret på virkelige hændelser. Den foregår i det konservative og religiøse Irland i 1930'ene, hvor unge gravide piger bliver sendt til genopretningslejre, og er en hjerteskærende og mørk fortælling, der helt sikkert vil vække dig fra din sommerdøs.

Emma Healy – Elizabeth er forsvundet: Elizabeth er forsvundet, men det er kun hendes smådemente veninde Maud, der tager det alvorligt, og hende er der ingen der tror på. Men fortiden rumsterer, og den husker Maud meget detaljeret – også det familiemysterie, som alle andre tilsyneladende har glemt. Romanen er både en medrivende psykologisk spændingsroman og et indfølt portræt af en kvinde, der langsomt mister sin hukommelse og sig selv.

Ann Napolitano – Kære Edward: En smuk og meget rørende fortælling om at miste alt og skulle finde på plads i livet igen. 12-årige Edward overlever som den eneste et flystyrt og kæmper for at finde meningen med sin overlevelse og livet uden sin familie. Da han opdager sække med breve fra de afdødes slægtninge gemt i garagen, bliver disse breve måske hans vej tilbage til livet. En stærk og tankevækkende fortælling til de lange sommeraftener.

 

Vi håber, du finder noget, der er lige dig! God læselyst!

Se alle eReolens sommerlæse tip her

 

Photo by Tyler Nix on Unsplash

Materialer