Foto: Magnus Stivi

Oplev Lars Saabye Christensen ved LiteratureXchange

Det første navn til næste års festival er offentliggjort. Du har mulighed for at opleve den norske forfatter Lars Saabye Christensen til LiteratureXchange 2022!

Den norske forfatter Lars Saabye Christensen er aktuel med fjerde og sidste bind i Oslo-kvartetten 'Byens spor', der tager læseren med til efterkrigstidens Oslo. 

I de fire romaner følger vi blandt andet den hjemmegående mor Maj, der er gift med Ewald og har sønnen Jesper, samt enkefru Vik, der møder antikvarhandleren Olaf på kirkegården. Man følger karakterne helt op til 80'erne, og igennem serien beskrives de opbrud i familieliv, værdier og politiske bevægelser, der prægede tiden.

I 'Byens spor' binder forfatteren karakternes skæbner sammen til et portræt af og et kærlighedsbrev til Oslo og de mennesker, der bor der.

Lars Saabye Christensen debuterede som digter tilbage i 1976 med 'Historien om Gly'. Han fik sit litterære gennembrud med generationsromanen 'Beatles' (1984), der er en klassiker i norsk litteratur. Han blev tildelt Nordisk Råds Litteraturpris med romanen 'Halvbroderen' (2001), der befæstede hans position som en af Norges største forfattere.

Saabye Christensen er en alsidig forfatter, der udover romaner og digte både skriver noveller og filmmanuskripter. Uden for Norge er Saabye Christensen først og fremmest kendt som romanforfatter, der især skriver om barndom og pubertet. Hans romanpersoner er for det meste usikre mennesker, der kæmper med livet. De er klodsede, utilstrækkelige og foretager ofte de helt forkerte valg i tilværelsen. De lyver, når de kan komme til det, af nødvendighed, bekvemmelighed eller vane, og Saabye Christensen viser læseren, hvad der sker, når der går hul på en løgner.

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden.dk i samarbejde med LiteratureXchange.
Læs mere om forfatteren på Litteratursiden.

Materialer