Ny interaktiv bogudstilling sætter fokus på litteratur og kultur i Åbyhøj

18.10.19
Under overskriften ”Åbyhøjs Litterære vejnavne” præsenterer LitteraturStedet på Åby Bibliotek en ny udstilling, der samler fortid og nutid. Her får B. S. Ingemann, Jeppe Aakjær med flere lov til at stå ved siden af poesi i Aarhus anno 2019.

Temaet giver mulighed for at blive klogere på de klassiske digtere, der har en vej opkaldt efter sig i området omkring Åby Bibliotek, men også for at møde den nye litteratur gennem en videoinstallation, skabt i samarbejde med Pop-op Poeterne. Måske er netop din vej nævnt i videoen.

Samtidig spørger udstillingen også bibliotekets brugere, hvad Åbyhøj er i dag og hvad, der gør bydelen unik? En gammel skrivemaskine kan bruges til at give dit besyv med om kvarteret.

Petra Østergaard, cand. Mag v. Århus Universitet, har som et led i sin uddannelse kurateret udstillingens interaktive elementer og siger om tankerne bag det hele: ”Tanken med udstillingen er at forbinde kultur og litteratur, gammelt og nyt i Åbyhøj. Vejnavnene er blevet sat i kontekst med lokalområdet og på den måde giver udstillingen både mulighed for at genbesøge forfatterne og at reflektere over hvad der gør bydelen Åbyhøj unik.

Udstillingen: Åbyhøjs litterære vejnavne kan ses fra 9. oktober til 11. november på Åby Bibliotek, Ludvig Feilbergs Vej 7, 8230 Åbyhøj. 

Læsekreds: Niels Klims underjordiske rejse

Som del af temaet vil der være læsekreds om Ludvig Holbergs klassiske roman ”Niels Klims underjordiske rejse” tirsdag den 22. oktober fra 16.30 til 18.00. Her vil cand.mag. Jacob Meyer Hald fortælle om romanen og åbne op for diskussion af det læste. Alle er velkomne til et anderledes og lærerigt litteraturarrangement.

POP-OP poeterne:

Lørdag den 26. oktober kl. 11.00 til 12.00, læser de lokale ordekvilibrister op i LitteraturStedet. Denne gang er det Daniel Mantel, Heidie Clemens (gæstepoet) og Niels Kjær, der giver deres bud på, hvordan nutidens litterære kvarter lyder. Der er kaffe og lidt sødt til ganen.

Samtidig er der i LitteraturStedet mulighed for at se de finurlige iscenesættelser af de litterære sange og citater fra de klassiske forfattere, der har lagt navn til vejnavnene i området.

Materialer