Mød Merete Pryds Helle på Åby Bibliotek

25.10.19
Den 19. november får Åby Bibliotek fornemt besøg når forfatter Merete Pryds Helle vil fortælle om tilblivelsen af sin nye roman Nora.

I 2016 vandt Merete Pryds Helle De Gyldne Laurbær for romanen Folkets Skønhed. Nu er hun igen aktuel, denne med en nyfortolkning af en af Henrik Ibsens mest kendte karakterer, Nora Helmer fra Et dukkehjem.

Nora er skrevet som en del af projektet Ibsen NOR hvor tre forfattere fra henholdsvis Danmark, Norge og Sverige har skrevet en roman med udgangspunkt i Ibsens forfatterskab. Romanen følger derfor den unge Nora og giver et bud på hvordan hun oplever hændelserne i Ibsens fortælling. For hvad fik i virkeligheden Nora til at handle som hun gjorde?

Selv beskriver Pryds Helle Nora og arbejdet med romanen på følgende måde: “jeg [har] lavet en tolkning, hvor konflikten handler mest om Noras kærlighedsillusion, at hun skaber en illusion i sit eget liv, hvor hun kan se sig selv som god. Jeg tænker, det er det, der gør den til en klassiker

Der er altså lagt i kakkelovnen til et spændende foredrag, når Merete Pryds Helle gæster Åby Bibliotek. Tilmelding til arrangementet kan ske her.

Læsekreds: Nora af Merete Pryds Helle

Som optakt til forfatterens besøg afholder Åby Bibliotek 13. november 2019 læsekreds om Merete Pryds Helles nye roman Nora.

Nora er baseret på Nora Helmer, hovedpersonen i Henrik Ibsens berømte skuespil, Et dukkehjem. Pryds Helle er med romanen gået helt ind i Noras karakter og strækker fortællingen længere end skuespillets tre akter. På den måde får læseren et unikt indblik i karakterens forhistorie.

Berlingske giver romanen fem stjerner og skriver: “[Merete Pryds Helles] opdatering af problemfeltet i Et dukkehjem er både vedkommende, veldrejet og velskrevet.

Arrangementet giver en unik mulighed for at blive klogere på romanen og snakke med andre om det læste.

Bogen kan afhentes på Åby Bibliotek en måned før arrangementet. Du kan tilmelde dig arrangementet her.

Læsekreds: Et dukkehjem af Henrik Ibsen

Har du lyst til at blive klogere på en af litteraturhistoriens stærkeste og mest sprængfarlige kvinder? Så læs med her!

Som del af LitteraturStedets tema om Merete Pryds Helles nye roman, baseret på Ibsens berømte skuespil Et dukkehjem, afholder Åby Bibliotek læsekreds om Ibsens klassiske værk. Et dukkehjem følger Thorvald og Nora Helmer gennem tre dage i julen. Vi ser Noras udvikling fra passivt dukkebarn til handlekraftig kvinde og ser, hvordan det, der med omverdenens øjne ligner et perfekt ægteskab krakelerer når Nora vælger at stå for det hun tror på.

Arrangementet giver en unik mulighed for at blive klogere på værket gennem et oplæg ved cand.mag. Sidsel Writt Friborg, som også vil indbyde til samtale om det læste.

Bogen kan afhentes på Åby Bibliotek en måned før. Du kan tilmelde dig arrangementet her.

Materialer