Mit venskab med Jesus Kristus af Lars Husum (og Jordemoderen fra Hope River)

Og så tænker man straks, at man skal i gang med en religiøs roman, der har bibelske krydshenvisninger. Men nej… det er der ikke tale om (har jeg ladet mig fortælle).

Jeg er vild med krimier og litteratur, der får mig helt frem i sædet. Omend "Mit venskab med Jesus Kristus" ikke er en krimi, forventer jeg ikke at kunne læne mig tilbage i stolen med benene oppe og kun halvvejs koncentreret.

Jeg gør dog altid det (næsten altid), at jeg læser en hyggelig og stille og rolig roman efterfølgende for lige at få ro på nerverne igen. Og jeg er netop blevet færdig med Patricia Harmans: Jordemoderen fra Hope River, som dog på mange måder alligevel ikke gav anledning til at læne sig tilbage i stolen og slappe af – nej… fra første færd gennemgår man den ene fødsel efter den anden, alt imens forfatteren på en fin og rørende måde får skildret venskabet mellem en sort og hvid kvinde i en tid med massiv raceproblematik. Bogen henvender sig nok primært til kvinder pga. af de mange fødselsoplevelser, der er beskrevet meget malerisk.

Men nu er banen kridtet op til en ny; frem-i-sædet-bog; Mit venskab med Jesus Kristus. En bog der efter sigende starter råt og brutalt, men arbejder sig hen imod en smuk og sjov fortælling om kærlighed og tilgivelse – jeg er på!!!

Af Louise Hoppe Rasmussen
Biblioteksassistent i Viby og Bavnehøj

Materialer