Markedsdag på Åby Bibliotek

Maj måned på Åby Bibliotek: Arrangementer med kunst og ord

Af Anonym (ikke efterprøvet)
14.04.18
Lørdag d. 5. maj kan du på Åby Bibliotek opleve ægte forårsstemning, når vi i samarbejde med Åby Biblioteks Venner omdanner bibliotekets terrasse til en spændende markedsplads for brugskunst, litteraturbytteri og liveunderholdning i form af musik og oplæsning. Du kan også dykke ned i kunst og ord ved Litteraturstedet, hvor maj måneds udstilling handler om læsekulturen på Instagram.

D. 5. maj 2018 kan du fra kl. 12-16 komme i forårsstemning sammen med Åby Bibliotek, når vi sammen med Åby Biblioteks Venner byder velkommen til markedsdag med kunst og ord. Lørdagen byder på et væld af aktiviteter og hyggestunder - lad dig for eksempel inspirere af de mange dygtige, lokale kunsthåndværkere, der i dagens anledning stiller op med boder, hvor du kan finde smuk keramik, træhåndværk, historiske glas, smykker af genbrugsmaterialer og meget mere. Du kan også være med, når elever fra Aarhus Billed- og Medieskole læser op af deres egne tekster, nyde et musikalsk indslag eller deltage i en kreativ workshop.
Vi åbner bogbytte-centralen igen i år, så kom forbi med dine brugte bøger og se, om du kan få glæde af andres. For dem med grønne fingre vil der desuden være mulighed for at bytte planter, stauder og stiklinger. Der vil under hele arrangementet være mulighed for at købe kaffe og kage samt små retter i madboderne. Vi håber naturligvis på forårsvejr, men skulle der komme en enkelt byge, så rykker arrangementet indenfor på biblioteket, hvor hyggen fortsætter.
Det er ikke kun på forårsmarkedet, at du får mulighed for at udforske masser af kunst og ord, Litteraturstedets udstilling for maj-måned stiller nemlig skarpt på Instagram-læsekulturen, der sætter bogfotografiet i centrum. De stilfuldt opsatte fotografier ligner mest af alt reklamer for bøger, hvad de også langt hen ad vejen er. I Instagram-læsefællesskabet handler det nemlig for mange om at dele passionen for litteratur med omverdenen og samtidigt udtrykke en unik stil og identitet.
I maj måned kan du på Litteraturstedet opleve Instagram-læsekulturen på nært hold, afprøve dine evner som bogfotograf og naturligvis låne en masse, spændende bøger. Der vil også være en præmie til den, der laver det bedste bogfotografi, så kom forbi og prøv det selv.
Det er gratis at deltage, og vi glæder os til at se dig til både markedsdag og udstilling.

Find arrangementssiden for forårsmarkedet her: https://www.aakb.dk/arrangementer/litteratur/foraarsmarked-med-kunsthaan...
Find arrangementssiden for Instagram-udstillingen her https://www.aakb.dk/arrangementer/udstillinger/udstilling-litteratur-paa...

Tekst af Sofie Berggren