FRESH EYES – International Artists Rethink Aarhus

Af Anonym (ikke efterprøvet)
13.10.17

Litteratur i et udvidet felt

Åby Biblioteks bogsamling rummer en masse litteratur, som eksperimenterer med formen og gør op med vores traditionelle forventninger til, hvad en bog er. På vores hylder for denne type litteratur kan du finde alt fra bogobjekter og digital litteratur til small press-udgivelser og meget mere.

Hver måned fremhæver vi en bog fra vores samling af smal og eksperimenterende litteratur. Denne måned sætter vi fokus på kunstbogen FRESH EYES - International Artists Rethink Aarhus, som udkommer torsdag den 12. oktober 2017.

Bogen udspringer af kunstprojektet FRESH EYES – International Artists Rethink Aarhus, som er et samarbejde mellem Galleri Image og Aarhus Litteraturcenter. Projektet fokuserer på, hvordan byrummet kan gentænkes og fortolkes gennem fotokunst og litteratur. Siden 2013 har i alt syv internationale forfattere og 11 fotokunstnere besøgt Aarhus. Her har de udforsket byen, hvorefter de på baggrund af deres oplevelser har udformet deres individuelle bud på en kunstnerisk gentænkning og fortolkning af Aarhus.

Den 12.-29. oktober 2017 kulminerer projektet i en byrumsudstilling med værker fra bogen.

Du kan læse mere om både bogen og udstillingen her og her.